3D-Hologram uit Star Wars eindelijk realiteit dankzij Crowdfunding

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
3D-Hologram uit Star Wars eindelijk realiteit dankzij Crowdfunding

Een Amerikaanse start-up Bleen staat op het punt om een betaalbaar 3D-hologram op de markt te brengen. Dat doet het via een crowdfundingproject op Indiegogo. Het Hologram doet erg denken aan technologie die in de Star Wars films vaak te zien is.

Bleen

Bleen is een 3D-projector waarmee ja naar hartelust kan gamen, films kan kijken of kan videochatten. Je kan ook een virtuele DJ projecteren tijdens een feestje. Bleen projecteert beelden zonder gebruik te maken van lenzen of schermen. Het projecteert beelden in de lucht via lasers. Je zou geen 3D-brilletje nodig hebben om de beelden goed te kunnen zien. 

De technologie werd in 2011 bedacht en kwam voort door een gesprek van founder Bogdan Shevchuk met Dr. Vladimir Titar aan de universiteit van Kharkiv in Oekraine. Titar, een expert op het vlak van hologrammen, was overtuigd van Shevchuk's project en samen werkten ze aan een concept: Bleen.

"We recognize that we’ve taken on a great challenge, trying to develop one of the most desired technologies. Our ultimate goal is to bring a real consumer product to the market that enables everyone to watch 3D content in spatial quality."

Je kan Bleen ook bedienen met je stem. Bleen beschikt ook over een touch-interface en afstandbediening. 

Bleen Store

Wat Bleen ook opmerkelijk maakt is het feit dat het software-platform volledig opensource is. Zo kunnen ontwikkelaars eigen apps aanbieden die Bleen kan draaien. Zij kunnen op die manier eigen content genereren voor het Hologram.

Voorlopig heerst er nog wat onduidelijkheid over Bleen. Zo heeft het team nog geen werkend prototype kunnen maken. Het crowdfunding-project is bedoeld om tot een werkend concept te fabriceren. 

Mensen die het project willen steunen kunnen een Bleen aanschaffen via Indiegogo voor 400 dollar. De uiteindelijke prijs van het toestel zal dubbel zo hoog liggen. Verwacht wordt dat Bleen eind 2015 op de markt komt. 

Meer info: indiegogo.com