5 Manieren hoe hackers ons bespioneren

5 Manieren hoe hackers ons bespioneren
Ook via Facebook houden we jou op de hoogte over everything digital. Volg ons nu!

vrijdag 2 augustus 2013

Dezer dagen lopen in Amerika de hackerscongressen Black Hat en Def Con. Daar komen duizenden computerspecialisten samen om te praten over nieuwe hackmethodes. We verzamelden enkele hot topics die er aan bod komen.

Snapchats makkelijk terug te vinden

Apps als Snapchat en Wickr lijken in eerste instantie onschuldige apps. Je stuurt berichten of foto’s door die na een bepaalde tijd vanzelf verwijderd worden. Echter, voor hackers blijkt het een simpele klus te zijn om alsnog de foto’s en berichten te recuperen.

GoPro gebruiken als spycam

Een GoPro of ander compact videoapparaat is de dag van vandaag zeer populair geworden, mede door het feit dat de camera’s makkelijk in verbinding kunnen gesteld worden met het internet.

Laat dat nu net een van de pijnpuntjes zijn van dergelijke toestellen, ze kunnen vanop afstand worden bestuurd. Onderzoekers zijn erin geslaagd om toestellen als de GoPro vanop afstand te besturen en zo mee te kijken en luisteren.

Car hacking is het nieuwe carjacking

Auto’s evolueren mee in digitale wereld waarin we leven. Er wordt steeds meer elektronica in onze vierwieler verwerkt. Hierdoor wanen we ons meer en meer in een futuristische omgeving.

Op deze manier bieden we hackers echter meer kansen om hen de controle te geven tijdens het autorijden. Zo kan een professionele hacker onder meer je remmen uitschakelen of lijkt je brandstoftank vol op je dashboard, maar is deze in werkelijkheid ei zo na leeg.

Hackers krijgen controle over je ganse huis

Met de komst van de Smart TV staan we tegenwoordig ook met ons televisietoestel in verbinding met het internet. Sommige hightech tv’s beschikken daarenboven over een webcam en microfoon.

Wanneer je rustig een film of serie kijkt vanuit je zetel, kan je makkelijk worden bespied door hackers. Om nog maar te zwijgen van de domotica die we tegenwoordig kennen, waarbij anderen vanop afstand ook in staan zijn om lichten in en uit te schakelen en je chauffage te transformeren tot een sauna.

Kleine computers registreren elke stap die je zet

Onderzoeker Brendan O’Connor is erin geslaagd om met zijn CreepyDOL, kleine en goedkope computersystemen, signalen op te vangen van al je mobiele toestellen. Met deze uitvinding kan data afkomstig van je smartphone, tablet of notebook onderschept worden en kunnen hackers op deze manier perfect weten wanneer je je op een locatie bevindt, wat je aan het doen bent en waar je binnenkort naartoe gaat. 

Maak jij je zorgen over jouw digitale privacy? 

Tags: , , , , , , .Over Tom Windels


Tom Windels

Momenteel werkstage bij Bloovi, geboeid door online marketing & communicatie.
Hobby's zijn sport en muziek.

Volg mij


Bekijk volledig profiel