foto: shutterstock.com

Het is vandaag, vrijdag 18 november 2016, Dag van de Ondernemer. Een initiatief van UNIZO en Agentschap Innoveren & Ondernemen dat elke derde vrijdag van november alle ondernemers een hart onder de riem wil steken. De focus van de campagne ligt dit jaar op het feit dat ondernemers gewone mensen zijn, met buitengewone kwaliteiten.

Hoog tijd dus om die kwaliteiten op een rijtje te zetten! Een ondernemer:

Is een durver

Ondernemers durven iets wat 80% van de Belgen niet durft. Dat alleen is al een schouderklopje waard!

Is een doorzetter

Een bedrijf starten is één ding. Het winstgevend maken is een ander. Dat kan alleen met wilskracht, doorzettingsvermogen en liters koffie! Een businessplan helpt soms ook.

Is een baas

Misschien wel de grootste kwaliteit van ondernemers: ze zijn baas. Eigen baas en hopelijk ooit baas van een team gemotiveerde medewerkers. Want wat is er leuker dan mensen die luisteren en bevelen opvolgen? De bevelen geven!

Kan kiezen

Werken in pyjama, of toch in joggingbroek? Eén van de moeilijke keuzes die ondernemers soms moeten maken.
Let wel op, afspraken met potentiële investeerders zullen beter verlopen als je kiest voor strak in het pak of kleedje. Kleine tip!

Slaapt niet

Doorwerken om een deadline te halen, of de hele nacht piekeren over de toekomst van het bedrijf, slapen is er niet meer bij. Gelukkig kan de werkdag pas om 12u beginnen. Zie punt 5 en 6.

Is een multitasker

Boekhouder, kuisvrouw, personal assistant, vertegenwoordiger,… Een ondernemer is vaak deze en nog heel wat andere functies in één. Of alle taken even goed uitgevoerd worden is een ander verhaal.

Mag trots zijn!

Ondernemers zijn, zoals punt 1 tot 6 aangeven, gewone mensen met buitengewone kwaliteiten. Ze jagen hun dromen na en zorgen daarbij voor jobcreatie, waarmee ze bijdragen aan de algemene welvaart van ons land. En daar wordt iedereen dan weer beter van!

Aan alle ondernemers onder ons, een dikke vette merci en proficiat zijn op hun plaats. Aan alle niet-ondernemers die twijfelen, als deze 7 punten je niet overtuigd hebben, moet je er niet aan beginnen. ;-)