8 Ondernemer skills die jij je kinderen zou moeten aanleren

8 Ondernemer skills die jij je kinderen zou moeten aanleren
Volg Bloovi ook op Twitter!

dinsdag 10 november 2015

Een kind krijgt dagelijks veel dingen te horen. Te veel. Zit recht! Eet met je mond dicht! En zeg ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ wanneer het hoort! Kinderen zijn vaak zo druk bezig met luisteren en gehoorzamen - en de gevolgen daarvan te dragen - dat ze nooit leren om hun eigen baas te zijn. Een spijtige zaak.

Als jij denkt dat je kids nooit wegdromen bij de gedachte dat zij de lakens uitdelen, heb je het mis. De leuke onafhankelijkheid die je ervaart wanneer je je eigen baas bent, is de absolute kern van ondernemerschap. En dat is ook de reden dat kinderen en ondernemerschap eigenlijk 2 handen op een buik zijn.

Maar: wil je die ondernemersspirit aanwakkeren bij je kind, heeft het - net zoals bij het leren knopen van veters - jouw begeleiding nodig. Denk bijvoorbeeld aan coaching zodat ze hinderpalen kunnen omzetten naar opportuniteiten. Of zorgen dat ze kleine klusjes voltooien, hen aanleren hun instincten te volgen of voor hun mening op te komen, …

Het punt is: er zijn genoeg dingen die jij je liefste schat kunt aanleren om autonoom te worden. Misschien komt er een moment waarop je hen kunt aanspreken met ‘baas’. Wie zal het zeggen? Onderstaande infographic, misschien. Die bestaat uit 8 belangrijke ondernemersvaardigheden die jij je kinderen perfect kunt aanleren.

By the way: ze komt van Pumpic, een startup uit Tel Aviv dat smartphone monitoring apps maakt voor managers - euh, kinderen.


bron: http://www.entrepreneur.com/

Tags: , , , .Over Magali De Reu


Magali De Reu

Magali is freelance storyteller/copywriter/journaliste die bedrijven en personen tot leven brengt. Dagelijks gaat ze op zoek naar interessante ondernemersverhalen die inspireren, fascineren en blijven hangen. 

Volg mij


Bekijk volledig profiel