Aartsmoeilijke raketlanding mislukt opnieuw. Maar Elon Musk blijft optimistisch

Aartsmoeilijke raketlanding mislukt opnieuw. Maar Elon Musk blijft optimistisch
Ook via Facebook houden we jou op de hoogte over everything digital. Volg ons nu!

maandag 18 januari 2016

Ruimtevaartbedrijf SpaceX had zondag een belangrijke lancering gepland. Op het programma stond de retourlanding van het boosterraket van de Falcon 9 op een drijvend platform. Die had al 2 keer een faliekante afloop voor SpaceX, en ook gisteren liep het mis. Al kon SpaceX CEO Elon Musk dat best goed relativeren: de retourlanding was enkel het tweede doel van de lancering. 

Lancering was geen échte mislukking

Voor wie het volledige verhaal nog niet kent: het ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft zondag de Frans-Amerikaanse oceanografische satelliet Jason-3 gelanceerd. Bedoeling was nadien de eerste trap van de Falcon 9-raket te laten landen op een drijvend platform in de Stille Oceaan. 

In eerste instantie leek de landing van zondag succesvol, maar dan tuimelde de raket om en ontplofte ze. Vermoedelijk raakte het landingsgestel van de raket beschadigd tijdens de vlucht. 

Positieve vooruitzichten

Hoewel het al de derde keer is dat SpaceX de retourlanding probeerde, blijft Elon Musk positief. "De brokstukken zijn al groter dan de vorige keer," zegt hij op Twitter. "Ik ben optimistisch over slaagkansen voor onze volgende poging."


Bekijk hieronder de spectaculaire beelden van de landing: 

Tags: , , .Over Bloovi Redactie


Bloovi Redactie

News, Knowledge, Inspiration & More

Volg mij


Bekijk volledig profiel