Apple CEO Tim Cook wordt vaak omschreven als uiterst slim & bedachtzaam. Misschien iets té bedachtzaam. Dat blijkt het Apple Board of Directors toch te denken.

Gebrek aan Innovatie

Het bestuur met prominente figuren zoals Al Gore, de vroege vice president van de Verenigde Staten & Robert Iger, de CEO van Disney, zijn naar verluidt bezorgd om Apple’s  recente gebrek aan innovatie.

Slechte Resultaten

Volgens Fox Business Report, heeft het board haar ongenoegen geuit bij Tim Cook, over het verlies van het iPhone & Tablet marktaandeel van de computergigant uit Californië. Zo is Apple’s aandeel in de tablet-markt met de helft gekrompen & boerde ook iOS ferm achteruit qua marktaandeel. Bovendien is ook de aandelenprijs gekrompen van $700 dollar per aandeel naar $461 dollar.

‘Cook moet niet vrezen voor zijn job’

Volgens de bronnen van Fox, zou Cook niet moeten vrezen voor zijn job. Toch zou er het volgens het Apple Board of Directors dringend iets moeten gebeuren.

“Wat heeft Apple nog uitgebracht in het laatste jaar? Een iPad en een paar andere kleine zaken, maar niets innovatief of baanbrekend zoals de producten die onder Steve Jobs’s periode werden gebracht,” zegt Fox-correspondent Charlie Gasparino.

Zo zou Cook’s job niet in gevaar zijn. Maar zou de aankondiging dat Apple niets nieuws zou brengen in de zomer geen deugd gedaan hebben bij de investeerders & het board. In de tussentijd hebben Google & Samsung een stevige opmars doorgemaakt.

Het blijft dus afwachten wat Apple uit haar mouw zal toveren na de zomer & of het innoverend genoeg is om het tij te doen keren.