Apple introduceert straks iOS 8. In de software zitten een aantal opmerkelijke verbeteringen en nieuwe features verstopt. Een greep uit de coolste nieuwe eigenschappen van iOS 8:

Ontdek veelverbruikende apps

Vanaf nu zal je onder Instellingen kunnen ontdekken welke apps veel capaciteit van je batterij vragen. Door deze apps te sluiten zal je jouw batterijcapaciteit flink kunnen verbeteren. Bovendien kan je ontdekken welke app het meest heeft verbruikt in de laatste 7 dagen of in de laatste 24 uur.

Shazam zit nu ingebouwd in Siri

Vanaf nu zal je aan Siri kunnen vragen „What song is playing”? Siri zal je vanaf nu kunnen vertellen wat de titel en artiest is van een bepaald liedje dat bijvoorbeeld op de radio speelt. Om dit te kunnen heeft Apple de technologie van Shazam ingebouwd in iOS 8.

Kredietkaarten opslaan in Safari

iOS 8 is in staat om je kredietkaarten in te scannen via de fotocamera. Op deze manier kan je sneller online aankopen doen van je iPad of iPhone.

Foto’s verbergen in de Foto-app

Vanaf nu kan je bepaalde foto’s of video’s verbergen in de foto-applicatie. Door je vinger op een bepaalde foto te houden kan je „Verberg” selecteren. De foto’s verdwijnen uit de Momenten, Collecties & het jaaroverzicht dat de foto-app. Alle verborgen foto’s worden verzameld in één album dat de naam „Verborgen” krijgt.

Telefoneren via WiFi

In iOS 8 zal je kunnen bellen via WiFi. Handig als je slechte ontvangst hebt van je mobiele provider, maar wel op een WiFi-netwerk zit. Verschillende operators zullen deze nieuwe technologie ondersteunen. In België hebben we nog geen geruchten opgevangen of dit ondersteund zal worden.

Verwacht wordt dat Apple iOS 8 vandaag vrijgeeft. Verwacht wordt dat Apple de update pas vanavond vrijgeeft. De update is er voor iPhone 4S en hoger, de iPad 2 en hoger & de ook iPad Mini.