Apple biedt voortaan twee jaar garantie op producten die het zelf, via internet of in erkende winkels verkoopt. Dat schrijven Le Soir en La Libre Belgique.

Apple keert plots kar

In januari had verbruikersorganisatie Test-Aankoop aangekondigd dat het een rechtszaak tegen Apple start wegens het niet-respecteren van de garantiewetgeving. Test-Aankoop is dan ook verrast door de de plotselinge koersverandering van Apple.

Toch trekt Test-aankoop haar klacht niet in

Toch trekt Test-Aankoop haar klacht tegen Apple bij de handelsrechtbank in Brussel nog niet in. Zo wil Test-Aankoop eerst testen of Apple werkelijk haar garantieregeling heeft aangepast in ons land.

“Wij houden voet bij stuk”, verklaarde woordvoerder Jean-Philippe Ducart aan Belga. Test-Aankoop wil nog even afwachten om de klacht wegens het niet-naleven van de garantiewetgeving in te trekken. “Apple heeft nog geen officiële mededeling verspreid”, nuanceert Ducart. “Wij gaan samen met onze advocaten de berichtgeving toetsen vooraleer contact op te nemen met Apple en eventueel onze strategie te herzien. We blijven voorzichtig en aandachtig”.

Benieuwd of Apple effectief haar garantie-beleid effectief heeft aangepast.