Apple heeft net een persbericht in de wereld gestuurd waar het duizenlingwekkende cijfers bekend maakte rond de lancering van de iPhone 5S & 5C. Zo heeft het computerbedrijf maar liefst 9 miljoen iPhone verkocht in drie dagen. Een record.

iPhone 5S uitverkocht

“Dit is de beste iPhone launch ooit, meer dan 9 miljoen iPhones verkocht in slechts 3 dagen. De vraag is ongelooflijk, we zitten al door de voorraad van de iPhones 5S heen. We doen er alles aan om de winkels opnieuw te voorzien van een verse lading,” zegt CEO Tim Cook in een persbericht.

Vorig jaar slechts 3 miljoen

Opmerkelijk is ook dat de verkoop komt uit slechts 11 landen. Zo waren de nieuwe iPhones slechts beschikbaar in Amerika, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar werden er slechts 3 miljoen stuks van de iPhone 5 verkocht.

iOS 7

Ook iOS 7 breekt records. Zo zou het besturingssysteem al op 200 miljoen toestellen draaien. Vorige week raakte bekend dat al 40% van de iOS-toestellen al zouden zijn overgestapt.