Het festival seizoen is officieel begonnen. Duizenden muziekliefhebbers en feestvierders trekken weer in grote getale en met een ontembaar enthousiasme de festivalweide op. Appmiral lanceert een aantal apps om tegemoet te komen aan de eisen van de festivalgangers. 

Festival-apps

Belgische festivals als Rock Werchter, Pukkelpop, Couleur Café, Dour,...en internationale festivals als Pinkpop en Oppikoppi: ze hebben allemaal hun eigen festival app. Het bedrijf achter de apps is het Antwerpse Appmiral.

Appmiral?

Appmiral is een Antwerps development bureau dat focust op 100% native event apps. Maar Appmiral is vooral een bende leuke computer nerds, die in de zomer hun pc wel eens omruilen voor de festivalweide. En zo weten deze kerels perfect welke features elke festivalganger nodig heeft.

Meet the Appmiral… from Appmiral on Vimeo.

Features

Uiteraard stuurt Appmiral je niet de wei op zonder alle relevante info over het festival, de bands die er spelen en de line-up. Die laatste is in een extreem handig, volledig personaliseerbaar en up-to-date schema gegoten zodat je niets kan missen.

  • Wil je meer weten over de groep die dadelijk begint te spelen? Dan lees je toch gewoon even hun biografie op de app.
  • Last minute veranderingen, of nieuws dat je niet mag ontgaan? Via je festival app krijg je live news updates via push notifications.
  • Vervolgens kan je uiteraard connecten met je vrienden via Facebook. Share je favoriete artisten met elkaar en kom te weten wie je beste festivalmakker is, met percentage en al. Je kan uiteraard ook alles over het festival volgen via de Twitter feed. Dankzij de Instagram feature, krijg je een mooi overzicht van het hele festival in beelden (en een overzicht van de beste hipster outfits).
  • Misschien wel één van de handigste features is de interactieve kaart waarop je al je points of interest kan aanduiden. Denk bijvoorbeeld aan je tent, je wagen, je favoriete bier- of frietkraam. En zelfs je vrienden kan je localiseren. Zo lukt het dit jaar misschien wel eens om je tent terug te vinden, en wie weet kan je zelfs die ene vriend opsporen, die anders de nacht ergens ten velde doorbrengt.
  • Interessant voor de structurele partners is uiteraard de ‘brand contests’ feature. Bovenop hun aanwezigheid op het festival zorgt de app voor extra visibiliteit door de festivalgangers via hun smartphone te laten deelnemen aan wedstrijden.
  • Bovendien ontwikkelt Appmiral haar applicaties altijd op de 3 grootste besturingssystemen: Android, iOS en Windows Phone.
  • Apps zoals die van Rock Werchter, Pukkelpop, Dour & Graspop worden ook voor toestellen en besturingssystemen als Blackberry, Samsung & Nokia ontwikkeld.

Praktisch

Alle festivalapps zijn nu beschikbaar in de Apple- & Google Play Store & Windows Phone Marketplace.