Vanaf 8 oktober is het in de Arteveldestad weer één en al film wat de klok slaat. Het uitgelezen moment om het filmgedrag van de Belgen eens onder de loep te nemen, vond social discovery site Twoo. En wat blijkt? Naar de cinema gaan doen Belgen het liefst in gezelschap. En als het even kan, dan liever met vrienden of vriendinnen dan met hun partner.

Filmgedrag van de Belgen

Vrienden (45%) zijn bij uitstek de uitverkoren filmbuddy’s van de Belgen, zo blijkt uit een rondvraag bij de gebruikers van Twoo. Daarmee verwijzen ze hun partner resoluut naar een tweede plaats, met net geen 30%. Vier procent van de ondervraagden gaat liever alleen naar de cinema, vooral omdat ze dan zelf hun film kunnen kiezen.

Een schouder om…

Maar dat ze eigenlijk best wat gezelschap kunnen gebruiken, blijkt al meteen uit dit resultaat: meer dan 60% van de filmliefhebbers pinkt geregeld een traantje weg op het einde van de film. Hoewel ze dat naar eigen zeggen wel proberen te verbergen. En ja, dat geldt evengoed voor mannen (51%) als voor vrouwen (49%). Vijf procent van de Belgen geeft zelfs volmondig toe een echte crybaby te zijn…

Romantiek.. wat ’n horror!

Comedy’s (26%) en actiefilms (22%) spannen de kroon op het lijstje met favoriete genres van de Belgen. Op een verrassend gedeelde derde plaats volgen romantiek en… horror! Net niet de helft van de ondervraagden vindt romantische komedies “af en toe wel oké”. Vierenveertig procent bestempelt het genre als “hartverwarmend en grappig”, terwijl zeven procent spontaan “Verander het kanaal!” uitschreeuwt. En over schreeuwen gesproken… Iets meer dan een kwart van de Belgen (en ja, heren, jullie ook!) zegt van schrik achter de zetel te springen bij het kijken naar horrorfilms. Terwijl een harde kern (10%) bij hoog en laag beweert “ze allemaal te hebben gezien”.    

Who is Twoo?

Twoo is de plek bij uitstek om op een leuke, simpele en efficiënte manier nieuwe mensen in je buurt te leren kennen. De cijfers spreken voor zich: elke dag liken Belgische gebruikers ruim 120.000 anderen op basis van foto’s en voorkeuren. Als twee mensen elkaar leuk vinden, dan is er een match – in België gebeurt dat 8.000 keer per dag - … en kunnen ze meteen afspreken om samen naar de nieuwe Spielberg of het langverwachte vervolg op The Hobbit te gaan kijken!