Met Belgacom Cloud zal de klant toegang hebben tot al zijn foto’s, video’s, muziek, agenda, contacten, ... overal op een beveiligde manier: documenten opslaan, ze synchroniseren met zijn pc, laptop, tablet of smartphone en delen met familie en vrienden. De officiële start is in 2014, er is eerst een testfase met een groep tot 10.000 klanten.

Eenvoudig delen

Met Belgacom Cloud wil hun klanten toelaten om op een veilige manier favoriete documenten en content bewaren en te delen met vrienden en familie. Hierdoor kunnen klanten: 

  • als een toestel defect of verloren is gaan foto’s, video’s, muziek en andere documenten niet verloren;
  • men kan zijn favoriete documenten automatisch bewaren;
  • foto’s tonen bij vrienden thuis;
  • video’s en foto’s bekijken op groot scherm op de eigen Belgacom TV of bij familie;
  • agenda’s uitwisselen;
  • documenten delen via mail, Facebook of Twitter;

De “Belgacom Cloud”-applicatie is beschikbaar voor smartphone of tablet op Android, iOS en Windows Phone.

Belgacom TV

Klanten die al gebruik maken van bestaande cloud-diensten zoals Dropbox zullen die kunnen integreren in hun Belgacom Cloud.

Maar het unieke aan deze innoverende dienst –in vergelijking met andere cloud-diensten - is wel dat de klant ook op Belgacom TV toegang zal hebben tot de documenten in zijn Belgacom Cloud. Dat zal niet alleen kunnen op zijn eigen Belgacom TV maar ook op die van een familielid of een vriend.

Veiligheid & privacy

Om de veiligheid en de privacy van Belgacom Cloud en dus van de waardevolle, persoonlijke documenten van de klant te verzekeren werkt Belgacom samen met het Finse F-Secure, wereldleider inzake beveiliging van online gegevens.

Het aanbod

Het is de bedoeling zoveel mogelijk klanten toegang te bieden tot deze nieuwe technologie. Daarom zal Belgacom Cloud aangeboden worden aan alle Pack-klanten met vast internet (hiervoor dienen zij enkel hun eServices account te activeren). Zij zullen een bepaald volume (cloud storage) gratis krijgen; klanten die hun mobiel abonnement in hun Pack combineren krijgen extra volume gratis. Klanten zullen ook tegen betaling kunnen kiezen voor bijkomend volume.

Testfase

Voor de officiële start van Belgacom Cloud in 2014 is er eerst een test met een groep tot 10.000 klanten. Klanten van Belgacom die de dienst in primeur willen testen kunnen zich tot en met 6 december inschrijven op www.belgacom.be/cloud. Ze moeten vast internet hebben bij Belgacom en geregistreerd zijn op de eServices.
Tijdens de testfase krijgen zij 2GB gratis volume (cloud storage) of 5GB voor klanten met een Proximus abonnement in hun Pack.

De testfase start midden december.