Dat de zomer in het land is mag duidelijk zijn, er worden zelfs recordtemperaturen gemeten. Dat dat ook voor records zorgt op 2dehands.be is wellicht minder evident. Toch noteert 2dehands.be opvallende stijgingen in de zomerse afdelingen.

In juli werd er tot 225% vaker gezocht op zaken als airco’s, ventilatoren en zwembaden in vergelijking met de maand ervoor. Ook parasols en zonneweringen zijn erg in trek, met een groei van 110%. België is duidelijk op zoek naar verkoeling en doet dit via het internet, en het liefst zo goedkoop mogelijk.

Kapotte koelkasten

De bezoekers van 2dehands.be zijn op zoek naar allerlei vormen van verkoeling: zo zijn ijsblokmachines en koelboxen nog nooit zo populair geweest. Maar het weer heeft ook andere gevolgen: apparaten als koelkasten gaan door de hitte sneller kapot. Er is dan ook een trend te zien in deze categorie: de afgelopen maand werd er 40% vaker naar een koelkast gezocht op de site.

Voordeeljagers door de crisis

Het is duidelijk te merken dat België last heeft van de economische crisis. Mensen zijn actief op zoek naar voordeel en zoeken eerst op 2dehands.be of ze daar kunnen vinden wat ze nodig hebben. Bij de zoekertjessite is dit duidelijk merkbaar in de bezoekcijfers: over de eerste helft van 2013 noteert de site een groei van het aantal bezoekers van 55%. Tweedehands kopen levert naast voordeel ook unieke vondsten op en het duurzaamheidsaspect wordt ook steeds belangrijker voor de consument.