In 2014 zal Volta Ventures het levenslicht zien. Volta Ventures wordt een fonds zijn dat jonge bedrijven zal ondersteunen. Onder de investeerders bevinden zich verschillende bekende ICT-investeerders. Dat schrijft De Tijd. 

Startups Steunen

Het technologiefonds wil jonge ICT-bedrijven de middelen bieden om snel te groeien. Startups hebben het immers moeilijk vandaag om in ons land financiering te verkrijgen. Daarom willen deze ICT-ondernemers Belgische startups de kans geven om toch financiering te kunnen vinden via hun fonds. 

Wie zit achter Volta Ventures?

Er zitten heel wat bekende gezichten achter de investeringsgroep. Zo maken Peter Hinssen, Jan Vorstermans (Qunova, ex-Telenet), Jonas Dhaenens (Combell), Guy Weyns (ex-Goldman Sachs en Morgan Stanley) en Jürgen Ingels (Clear2Pay) deel uit van Volta Ventures.

Volgens De Tijd kunnen daar nog meer namen bijkomen. Volta Ventures wil immers zo'n 30 miljoen euro in haar fonds verzamelen. Dat geld moet er komen van de 5 stichters, banken en een twintigtal bijkomende investeerders. 

Wie kan aankloppen bij Volta Ventures?

De investeringsgroep wil zich toespitsen op startups die voor het eerst geld proberen ophalen. Ook investeerders die al een eerste investering achter de rug hebben kunnen aankloppen bij het fonds. Door te investeren in startups die al eerder het vertrouwen kregen van investeerders, is het risico op mislukken immers minder groot voor de investeerders.