De Belgische start-up FLAVR heeft de FastPitch-competitie gewonnen op het Amerikaanse tech-event South By Southwest (SXSW) in Austin, Texas. FLAVR moest het opnemen tegen 60 andere start-ups uit meer dan 10 landen. De pitch van het Belgische foodsharing platform overtuigde de jury het meest en kaapte de hoofdprijs weg. 

Ambitie: de Airbnb voor foodies worden

Consumenten kunnen via FLAVR de beste vers bereide maaltijden bestellen bij koks uit de buurt. Het bedrijf werd opgericht door Oliver Vander Cruysse, Moos Tits en Alexander Van Laer. De drie waren tot voor kort alle drie actief als consultant bij Accenture.

foto: Alexander Van Laer

Ceo Alexander Van Laer gaf in een interview met de Gazet van Antwerpen al aan dat ze graag de "Airbnb voor foodies" willen worden. 

Hoofdprijs in prestigieuze pitchwedstrijd

Dat er potentieel zit in FLAVR mag duidelijk zijn. De start-up, dat gehuisvest is bij start it @kbc in Antwerpen, kaapte immers niet voor niets de hoofdprijs weg op de prestigieuze South By Southwest conferentie in de Amerikaanse stad Austin in Texas.

 

FLAVR won net de 1ste prijs van de International Accelerator SXSW2016 FastPitch Competition in Austin, Texas!

Posted by FLAVR on Monday, March 14, 2016

 

Tijdens de pitchwedstrijd kwamen meer dan 60 internationale start-ups zichzelf voorstellen voor het grote publiek. Hun pitch ook werd beoordeeld door een jury die bestond uit start-up adviseurs, investeerders en mentors. Aangezien FLAVR de hoofdprijs heeft weggekaapt moet het een zeer sterke indruk hebben nagelaten op de jury.

"Het winnen van hun Fast Pitch is met andere woorden een mooie referentie en geeft ons de kans om iets te doen in de VS", liet ceo Alexander Van Laer weten. 

Meer info: flavr.be