foto: Travis Kalanick

Uber CEO Travis Kalanick heeft gisteren UberPITCH gelanceerd op StartUpFest Europe. Met UberPITCH wil de taxi-app start-ups een dienst bewijzen waardoor ze via een druk op de knop hun start-up kunnen pitchen aan een investeerder in een Uber-rit. De dienst komt naar 37 Europese steden, waaronder Brussel. Volta Ventures is de Belgische VC van dienst. 

Europese start-ups een duwtje in de rug geven

Om Europese start-ups een duwtje in de rug te geven wil Uber het ophalen van kapitaal een pak makkelijker maken. Dat wil het doen door start-ups een Uber te laten bestellen met een investeerder op de achterbank. Tijdens de rit, zullen start-ups de mogelijkheid hebben om de VC te overtuigen. 

Start-ups krijgen 7 minuten om te pitchen, en krijgen dan 7 minuten feedback. Het beste Belgische start-up idee zal ondersteuning en begeleiding krijgen van Volta Ventures.

Geïnteresseerde start-ups moeten zich inschrijven

De aankondiging van UberPITCH gebeurde door Uber-baas Travis Kalanick op de openingsdag van Startup Fest Europe, een meerdaags techevent in Nederland. “In de komende weken zullen seed investors, venture capilists en andere investeerders in dertig Europese steden plaats nemen in een Uber," legde Kalanick uit.

De Belgische pitches zullen op 1 juni plaatsvinden tussen 14:00 en 18:00 uur. De beste pitches over de 37 steden heen zullen (naast ondersteuning) ook de kans krijgen om je start-up voor te stellen aan Uber CEO Travis Kalanick in Berlijn. Meer info over UberPITCH in België kan je op deze pagina vinden.