Eind vorig jaar werd PICKMEUP, een smartphone-applicatie waarmee je met één druk op de knop een taxi kan bestellen, gelanceerd in Brussel, Antwerpen & Gent. Vandaag komt daar ook nog Brugge bij. De app, ontwikkeld door 2 jonge Vlaamse ondernemers, verenigt zowel grote als kleine taxibedrijven en zelfstandige taxichauffeurs in 1 netwerk. De app probeert Uber te bekampen met een legaal alternatief.

Lancering in Brugge

Een aantal jaar geleden kwamen Nelson Dheedene (24) en Olivier de Clercq (24) op het idee om een app te ontwikkelen waarmee gebruikers op een eenvoudige manier een taxi kunnen bestellen. Sinds de app eind 2014 werd gelanceerd in Brussel, Antwerpen en Gent, sloten al snel meer dan 500 chauffeurs zich aan. Nu is ook Brugge aan de beurt. 

De PICKMEUP-app toont via realtime location data waar de dichtstbijzijnde taxi’s zich bevinden. Zodra je op de knop drukt en een taxi jouw verzoek accepteert, verschijnt de taxi binnen enkele minuten op je locatie, in de tussentijd kan je opzoeken met welke wagen je wordt opgehaald en hoe jouw chauffeur eruitziet.

Via de app kan je de chauffeur ook bellen voor als je plannen zouden veranderd zijn, je kan de taxichauffeur markeren als favoriet zodat hij de volgende keer je jouw taxiverzoek als eerste ontvangt, en je kan hem zelfs beoordelen. Betalen kan cash of met kredietkaart. 

Nieuwe features

Vanaf 28 november komen er ook enkele nieuwe features bij: zo zal je op voorhand een taxi kunnen bestellen, een prijsschatting kunnen opvragen, en een minibusje kunnen bestellen. Ook  zijn er vanaf dan speciale acties voor langere ritten naar bijvoorbeeld de luchthaven. 

Meer info: pickmeup.be