Right Brain Interface NV deelt mee dat de rechtbank van koophandel te Hasselt de eis in kortgeding tegen Right Brain vanwege M7 Group NV ongegrond verklaarde. M7 Group (TV Vlaanderen) eiste onder meer dat voorwaarden en beperkingen zouden gesteld worden aan het gebruik van het signaal dat door hen verspreid wordt. De voorzitter van de rechtbank merkte op dat Right Brain de rechten en feitelijkheden contesteerde “en dit niet zonder pertinente argumenten”.

'Blij met de uitspraak'

Philip Vandormael, afgevaardigd bestuurder Right Brain Interface NV: “We hadden niet verwacht dat we meteen in kort geding gedagvaard zouden worden. We wisten wel dat we recht in onze schoenen stonden. Daarom zijn we erg blij met deze uitspraak.”

"Right Brain benadrukt dat het zich altijd als een vriendelijke, constructieve partij heeft opgesteld en zal blijven opstellen. Dat steeds met de focus op het creëren van waarde voor klanten, zenders, operatoren en makers van content." zegt Erik Duyck, directeur Europa bij Right Brain Interface.

Right Brain hoopt dat deze uitspraak het legale karakter van bhaalu aantoont en dat consumenten met een gerust gemoed gebruik kunnen blijven maken van deze innovatieve technologie.