Een paar maanden geleden ging boekboek.com van start. De webstek bij uitstek om e-boeken van eigen bodem te vinden en uit te geven. Intussen vonden zowel Vlaamse auteurs als lezers van e-boeken hun weg naar boekboek.com en positioneerde de site zich in de uitgeverswereld als vreemde eend in de bijt. Gemiddeld telt de site maandelijks meer dan 1000 downloads. Een vijftigtal auteurs publiceerden hun boek reeds op de site.

"Alternatief extra verkoopkanaal"

Steven Bogaerts, medeoprichter van boekboek.com en auteur vertelt: “Auteurs die geen gehoor vinden bij de ‘klassieke’ uitgevers of die gewoonweg geen genoegen meer nemen met maar een paar procent vergoeding kunnen bij ons terecht. Maar ook voor schrijvers die hun uitverkochte papieren boeken opnieuw ter beschikking willen stellen, biedt boekboek.com een alternatief extra verkoopkanaal aan. Want wij vragen geen exclusiviteit van onze auteurs."

Vergoedingspercentage van 80%

Door de eenvoudige werkmethode kan boekboek.com zijn werkingskosten erg drukken en dat resulteert meteen in een vergoedingspercentage van 80% (!) van de door boekboek.com ontvangen bedragen voor de auteur. Bovendien kan de auteur zelf zijn verkoopsprijs bepalen en aanpassen. De gemiddelde prijs van aangekochte e-boeken bij boekboek.com bedraagt 6,30 euro, variërend van 0,99 euro tot 39 euro. Naast de betalende e-boeken zijn er overigens meerdere gratis e-boeken te downloaden evenals een praktische gids met (gratis) software om e-boeken te kunnen lezen.

“Ook al is boekboek.com een project puur gericht op Vlaanderen, toch komt 13% van de bezoekers uit Nederland. Onze noorderburen zijn al meer vertrouwd met online aankopen en online boeken lezen. Maar de interesse van de Vlaming is gewekt: 66% van de bezoekers zijn nieuw en 33% keert regelmatig terug om te kijken wat er nu weer in de vitrine staat.”, sluit Arne Lauwers, medeoprichter van boekboek.com af.

In het portfolio van boekboek.com zitten zowel onbekende als bekende schrijvers. De nieuwste aanwinst in de vitrine is de biografie van zanger en journalist Ivan Heylen en ook Marc Eyskens bracht eerder al een e-boek uit.