Bitcoin is weer helemaal terug. De koers ging gisteren terug boven de 1000 dollar per aandeel, vandaag nadert ze al de 1100 dollar. Enkele weken geleden crashte het Bitcoin-aandeel nog spectaculair nadat China besloot om de munt niet te herkennen. Dankzij Zynga, de producent van het populaire game Farmville, lijkt het aandeel nu bekomen van haar dipje.

Bitcoin-koers

De koers van het Bitcoin aandeel kende een maand geleden nog haar hoogste notering ooit met notering van 1238 dollar per aandeel. Nadat China besliste om Bitcoins te verbieden uit haar economie kende de virtuele munt een spectaculaire crash waardoor de waarde per aandeel zakte naar zo’n 640 dollar. Vandaag staat het aandeel terug op zo'n 1100 dollar (775 euro).

Toch was de Bitcoin-crash van enkele weken terug relatief te noemen aangezien het aandeel lange tijd een lage notering heeft gekend. Hieronder kan je de koers van Bitcoin vanaf haar start bekijken: 

Zynga

De redder in nood is gamesproducent Zynga, de maker van het populaire spel Farmville. Zo kondigde deze aan dat het Bitcoins zal aanvaarden als betalingsmethode om aankopen te doen in het spel. Zo zullen spelers van Farmville 2 en Castleville binnenkort virtuele gewassen en dieren kunnen kopen voor hun games met bitcoins.

Onlangs maakte de Belgische operator Mobile Vikings ook al bekend dat het als eerste telecomspeler ter wereld, nu ook Bitcoins accepteert als betalingsmethode. De koers van Bitcoin kan je hier op de voet volgen.