King, de maker van het bekende game Candy Crush, heeft net haar beursaanvraag ingediend. De gamesproducent wil 500 miljoen dollar ophalen via de beurs. In haar aanvraag geeft King een inzicht in haar omzet van de laatste jaren, deze zijn op zijn minst fenomenaal te noemen.

Fenomenale groei

King kende in de laatste jaren een ongelofelijke groei. Zo kende het in 2011 een omzet van 64 miljoen dollar. Vorig jaar werd Candy Crush erg populair en steeg de omzet naar maar liefst 1,88 miljard dollar!

Cijfers van het 4de kwartaal van 2013 tonen dat de winstmarge enorm hoog ligt. Zo steeg de omzet in het 4de kwartaal van 2013 naar 632 miljoen dollar. De marge op deze som was zo’n 269 miljoen dollar.

128 miljoen dagelijkse gebruikers

Volgens King zijn er 128 miljoen mensen die dagelijks hun games spelen. Een overgroot deel daarvan (93 miljoen) zijn Candy Crush spelers. Candy crush is goed voor 78% van de omzet van King.

De vraag is natuurlijk of mensen Candy Crush niet beu zullen raken. Het is waarschijnlijk daarom dat King ook veel middelen inzet op andere games zoals Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga, Papa Pear Saga en Bubble Witch Saga.

Opmerkelijk is dat King slechts geld verdient aan een minderheid van haar gebruikers. Zo koopt maar 4% (12 miljoen) van de gamers regelmatig een virtueel item aan in het spel. Bovendien is zo’n 70% van de omzet afkomstig van mobiele gebruikers.

Games zijn vandaag big business!

De beurs-aanvraag kan je hier inkijken