CERT.be, de publieke dienst van de overheid met als missie de Belgische bevolking, bedrijven en organisaties te voorzien van informatie rond computerbeveiliging, heeft de cloud hosting oplossing van Nucleus gekozen voor haar website www.safeonweb.be.

safeonweb.be

De gloednieuwe website van CERT.be, www.safeonweb.be, wil alle Belgische burgers op een snelle en correcte manier informeren en adviseren over cybersecurity, grote actuele digitale dreigingen en online veiligheid. Het is bijgevolg noodzakelijk dat deze website op de meeste ideale manier gehost wordt.

Cloud Hosting

De cloud hosting oplossing van Nucleus voldoet aan de strenge eisen van CERT.be. Zo zorgt Nucleus er voor dat de infrastructuur steeds up-to-date is inclusief een hoge beschikbaarheid, dat het soepel inspeelt op (plotse) traffiekverhogingen zodat niemand enige vertraging in de responstijden van de website merkt, dat back-ups genomen worden en pannes hersteld worden zonder dat de website bezoeker ook maar iets merkt.

Veiligheid

Tot slot is ‘veiligheid’ een absolute prioriteit bij Nucleus: klasse A datacenters en stevige firewalls. Koen Van Impe, Security Analyst bij CERT.be: “Volgens de criteria die we hebben opgesteld in onze openbare aanbesteding, kwam Nucleus als beste naar voren. We kijken dan ook uit naar een goede samenwerking nu www.safeonweb.be onlangs gelanceerd is."