In het voorjaar lanceerde de gloednieuwe start-up incubator The Birdhouse haar aanbod. Na een intensieve selectieperiode zijn de 7 start-ups gekend die 6 maanden lang hun intrek zullen nemen in The Birdhouse. Zij werden door de 13 mentoren (waaronder Harry Demey, Bart de Waele, Guy Wollaert en Conny Vandendriessche) zorgvuldig gekozen uit een groep van meer dan 160 inzendingen.

Intensieve coaching en gloednieuwe kantoren

Na maanden voorbereiding gaat binnenkort de eerste incubatieperiode van The Birdhouse van start. Op 13 juni nemen 7 start-ups hun intrek in de volledig gerenoveerde ruimte. 13 ervaren ondernemers staan hen 2-wekelijks bij met intensieve coaching, stellen hun netwerk open en geven raad en advies vanuit hun eigen ervaring.

Strenge selectierondes

Het selectieproces was intensief voor zowel de start-ups als de mentoren. Na een eerste evaluatie bleven van de 160 slechts 70 over. Deze werden één voor één uitgenodigd om zich persoonlijk voor te stellen en feedback te krijgen van de mentoren. Voor de 15 die hierna overbleven volgden nog 2 momenten om de mentoren beter te leren kennen en een finale beslissing te maken.

“Het selectieproces was intensief, maar zeker de moeite waard. Op papier kan je een start-up niet ten volle doorgronden en dus leggen we de nadruk op een persoonlijk gesprek. Dat neemt veel tijd in beslag, maar is de enige manier om niet enkel de business te doorgronden, maar ook het team dat dit zal uitvoeren. En daar ligt nog steeds de slagkracht van een start-up.” zegt Jan-Willem Callebaut.

6 maanden intensieve begeleiding

De 7 start-ups krijgen gedurende 6 maanden elk 2 a 3 vaste mentoren die hen 2-wekelijks begeleiden, hun netwerk openstellen en hun vertrouwenspersoon worden. Daarnaast worden workshops gegeven waarbij zowel gefocust wordt op het groeien van de business als van de personen achter de business. Ook de partners (Belfius, Securex, EY en DLA Piper) zullen hun diensten ter beschikking stellen van de start-ups.

Wie gedurende of na deze 6 maanden op zoek is naar een investering wordt door Aerey begeleid naar enerzijds de mentoren en anderzijds externe investeerders.

De 7 start-ups die aan de slag gaan in The Birdhouse

  • Ark Shelter: Mobiele architectuur, ontworpen, gefabriceerd en geplaatst door 2 architectuur studenten. (website)
  • MyAddOn: Design- & productielab voor orthopedische producten die hulpmiddelen zoals krukken en rolstoelen gebruiksvriendelijker maken aan de hand van kleine universele opzetstukken. (facebook)
  • Stampix: De app waarmee je gratis je smartphone foto’s kan afdrukken. Mogelijk gemaakt door doelgerichte reclame op de achtergrond. (website)
  • Ledsreact: Innovatieve sportsystemen met LED-lichten. Direction, hun eerste product, wordt binnenkort gelanceerd. (facebook)
  • Diivu: Slimme robots die automatisch afspraken van klanten inplannen voor KMO’s. Klanten kunnen 24/7 afspraken inplannen of aanpassen zonder daarvoor een app te installeren of account aan te maken. (website)
  • Partywatch: Applicatie om het nachtleven te ontdekken. Zodat je perfect weet wat je deze avond kan doen. (website)
  • Kadonation: Het online platform om heel gemakkelijk geld te verzamelen van je vrienden voor een verjaardag, huwelijk …Zo moet er nooit nog iemand voorschieten! (website)

Meer info: www.gobirdhouse.com