De Nederlandse online kwaliteitskrant De Correspondent wil uitbreiden naar België. Dat valt af te leiden uit een mail die de hoofdredacteur onlangs verstuurde. „Binnenkort willen we ons meer op België richten,” staat er te lezen.

De Correspondent? 

Hieronder kan je zien wat het concept achter De Correspondent precies is: 

Op zoek naar Belgische journalisten

Uitgever Ernst-Jan Pfauth wat De Correspondent zou moeten doen om relevanter te worden voor Belgen. Ook blijkt de uitgever op zoek te zijn naar Belgische journalisten die het team van de Correspondent willen versterken.

Vlaamse Correspondent

De Morgen had al eerder een gesprek met Hoofdredacteur Rob Wijnberg over een mogelijk komst naar België. "We hebben als onlineplatform natuurlijk het gigantische voordeel dat we ons geen zorgen hoeven te maken over bezorging in het buitenland. Wij steken kosteloos de grens over", zei Wijnberg, ex-hoofdredacteur van nrc.next, toen aan De Morgen.

"Een zelfstandige organisatie op poten zetten wordt moeilijk, daarvoor is Vlaanderen net iets te klein. Maar als onderdeel van het Nederlandse project zijn er zeker mogelijkheden."


30.000 abonnees

De Correspondent heeft in zijn eerste jaar zo’n 30.000 abonnees kunnen overtuigen. In september zal De Correspondent echt weten of het een doorstart kan maken. Zo zal het dan weten of veel mensen zullen beslissen om hun abonnement al dan niet te verlengen. Een jaarabonnement op De Correspondent kost € 60.

Zou jij willen betalen voor kwaliteitsjournalistiek?