De batterij van de iPhone is door velen al meermaals vervloekt. Apple beloofde deze week beterschap met aanzienlijk betere batterijduur. Volgens AnandTech gaat de iPhone 5S 10% meer batterijcapaciteit beschikken dan de iPhone 5, de iPhone 5C heeft 5% meer.

Grotere Accu

Volgens AnandTech is Apple erin geslaagd om een iets grotere accu te plaatsen in de nieuwe iPhone 5S. Hierdoor beschikt deze 10% meer batterijcapaciteit. De 5C kreeg ook een performance update en noteert zo’n 5% meer capaciteit.

De iPhone 5S zou over een accu beschikken van 1570 mAh, dat tegenover de 1440 mAh van de iPhone 5. De kleurrijke iPhone 5C, beschikt over 1507 mAh. Deze cijfers ontdekte AnandTech in documenten van de Amerikaanse telecom-regulator FCC.

Betere performance?

Hoogstwaarschijnlijk zullen de eigenaars van de nieuwe generatie iPhones dus een duidelijk merkbare verschil kunnen constateren met de vorige generatie iPhones. Op papier althans, voor de eerste echte testen met de nieuwe iPhones verschijnen is het nog even wachten tot de officiële releasedatum.