De eerste hamburger die in een lab is gekweekt werd gisteren voorgesteld door een team van Nederlandse wetenschappers. Een van investeerders achter het project was niemand minder dan Google’s topman Sergey Brin.

Google Burger

Brin doneerde 250.000 euro aan het project van dokter Mark Post. Brin, een van de rijkste mensen ter wereld heeft deze investering gedaan omdat hij ‘begaan is met het milieu en dierenwelzijn’.

Brin is een van de oprichters van Google Inc en heeft een vermogen van 18,7 miljard dollar. Vandaag staat Brin binnen Google aan het hoofd van ‘Special Projects’ waar ook o.a. Google Glass ontwikkeld wordt.

'Blij met resultaat'

Brin reageerde gisteren dat hij blij is met het resultaat. ‘Het is hét bewijs dat synthetisch vlees een toekomst heeft. Dankzij deze uitvinding zullen we in de toekomst grote sprongen vooruit kunnen maken,’ zei Brin aan The Guardian.

245.000 euro voor 1 hamburger

Het doel van het onderzoek is om een vleesvervanger te gaan ontwikkelen die het milieu ten goede komt en een positieve impact kent voor zowel mens al dier. De kost voor 1 hamburger is wel aan de hoge kant. Zo kostte het eerste exemplaar ongeveer 245.000 euro. Naar verluidt was hij ook niet eens zo lekker.

Benieuwd hoe synthetisch vlees precies gemaakt wordt? Dan kan je deze video bekijken van The Guardian.

Wat denk jij over synthetisch vlees? Zou je zelf de overstap durven wagen?