Bron foto: Gensler

Je werk, je brengt er toch heel wat uren door. Een goede werkgever maakt die tijd zo aangenaam mogelijk. De meeste onder ons hebben wel wat extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, benzinekaart, smartphone enzovoort. Sommige werkgevers gaan echter nog een stapje verder. Innovatieve bedrijven zoals Facebook en Google leggen de lat écht hoog voor de rest. Dit zijn een paar van de opmerkelijkste voordelen die zij hun werknemers aanbieden.

Netflixkantoor in Japan

Moeder/vaderschapsverlof van één jaar

Kersverse vaders en moeders mogen bij Netflix één jaar betaald verlof nemen om voor hun kind te zorgen. Je kan er ook voor kiezen om (part-time) te werken en verlof te nemen wanneer je het maar nodig hebt.

Adobekantoor

Verplichte vakantie

Adobe sluit het hele bedrijf voor twee hele weken: Eén in december en één in de zomer.

Google kantoor

Overlijdensbijdrage


Is je echtgenoot overleden? Bij Google krijg je dan nog tien jaar lang de helft van zijn loon uitbetaald.

Salesforcekantoor

Het goede doel steunen

Salesforce geeft je de kans om zes dagen per jaar -betaald- vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast mag je ook nog eens 1.000 dollar doneren aan een goed doel naar keuze.

Airbnbkantoor

2.000 dollar reistegoed

Airbnb geeft haar werkgevers een jaarlijks tegoed van 2.000 dollar dat ze kunnen gebruiken om te reizen en overnachten in een Airbnb-slaapplaats naar keuze.

Twitterkantoor

Acupunctuur en improlessen

Bij Twitter kan je niet enkel terecht voor wat oppeppende acupunctuur, maar ook heuse improvisatielessen. Stimuleert volgens Dorsey de creativiteit.

Epic Systems kantoor

Creatieve sabbatical

Bij Epic Systems, een healthcare software-bedrijf, kan je een vier weken durende sabbatical nemen om je creatieve dromen na te jagen. Daarvoor moet je wel al vijf jaar aan de slag zijn bij het bedrijf.

Facebookkantoor

Bijdrage aan de pamperrekening

Zuckerberg geeft je 4.000 dollar cadeau voor je pasgeboren kindje. Heel wat anders dan een knuffel of nachtlampje!

PwC kantoor

Studentenschuld afbetalen

Hier in België een probleem dat minder speelt, maar in onder andere Amerika zijn de studiekosten torenhoog. PwC komt daar deels in tussen en betaalt zo’n 1.200 dollar per jaar af van je studentenschuld.

Disneykantoor

Gratis Disneyparken bezoeken

Als je bij Disney werkt, dan mag je gratis de pretparken van Disney bezoeken met je vrienden en familie. Je krijgt ook nog eens korting op hotels en merchandise. Maar of je die figuurtjes nog niet beu gezien bent na al dat werken daar?

Welke extralegale voordelen uit dit lijstje zou jij wel willen hebben? 

Bron: Business Insider