Een Vlaams groepje creatievelingen lanceert vandaag Horizon, een nieuw online platform waarop Belgen hun eigen visuele droompagina kunnen creëren. Net zoals Instagram laat het platform toe om je droom te visualiseren met foto’s, hashtags en tekst en vervolgens te delen met vrienden. In de toekomst moet je Horizon ook kunnen gebruiken om projecten te plannen en te (laten) financieren. De oprichters spreken dan ook over dreamfunding. Zo willen ze vooral jongeren ertoe aanzetten om hun dromen te verwezenlijken.

Mensen aanmoedigen om dromen na te jagen

Het idee voor het sociaal medium kregen de oprichters toen ze de populaire blog lazen van Bronnie Ware, een Amerikaanse palliatieve verpleegster. Zij schreef dat haar patiënten veel meer spijt hadden over de dingen die ze niet gedaan hadden in hun leven, dan over de dingen die ze wel deden. Met de nieuwe applicatie wil Horizon daar komaf mee maken en iedereen aanmoedigen om zijn of haar dromen na te jagen.

Horizon is eenvoudig in gebruik: de gebruiker maakt een profiel aan en kan meteen zijn dromen in kaart brengen en visualiseren. Omdat gebruikers hun dromen delen met anderen, kunnen ze ook de toekomstplannen van hun vrienden ontdekken. Ideaal om samen weg te dromen, inspiratie op te doen voor gepersonaliseerde cadeaus of bij te dragen aan elkaars droom. 

Al voor 13 miljoen euro dromen aangemaakt

Volgens Nicolas Cap, een van de oprichters van Horizon, is de tool zo ontwikkeld dat het de gebruiker helpt bij het concretiseren van zijn dromen.

“Sommige mensen hebben een duidelijk beeld van wat ze nog allemaal willen zien of bereiken in hun leven, maar bij veel mensen blijft die droom beperkt tot een vaag idee dat nooit concreet wordt. De bedoeling is dat zij via Horizon de nodige hulpmiddelen krijgen om die dromen te realiseren.”

Het concept slaat blijkbaar ook aan: op dit moment zijn er al voor 13 miljoen euro dromen aangemaakt op de app.

De volgende stap: Dreamfunding

Of het nu gaat over een nieuwe auto, een wereldreis of een vrijwilligersproject in een ver land: op zo’n droom kleeft altijd een prijs. Ook daarbij helpt Horizon: van een spaarplan om je droom zelf te financieren, tot een share-button om je vrienden en familie te overhalen jouw droom te sponsoren. “Geen crowdfunding dus maar dreamfunding”, zegt Cap.

Op termijn wil Horizon uitgroeien tot een platform waar dromen werkelijkheid worden van a tot z. “We denken bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je reis direct in Horizon te plannen en achteraf een fotoverslag aan jouw sponsors te bezorgen.”

Meer info: joinhorizon.be