Op de foto: Jochen Bessemans en iniatiefnemers Ben Greeven en Joris Peumans

Binnenkort krijgt Hasselt er een eigen HR-Silicon Valley bij. Limburgse ondernemers Joris Peumans en Ben Greeven starten er namelijk de 'HR Tech Valley' op. Daar moeten HR Tech bedrijven, academici, HR engagors en ‘career owners’ samen de HR-uitdagingen van vandaag en morgen aangaan. Centraal staat een investeringsfonds. Hiervoor willen Peumans en Greeven in de startfase 10 miljoen euro ophalen.

HR software groeide de laatste jaren uit tot veel meer dan systemen voor loonsberekeningen of het opvolgen van sollicitaties. “Steeds meer HR Tech-oplossingen richten zich op het verhogen van het engagement van medewerkers, op ondersteuning van recruiters bij aanwervingen, op interactie en feedback geven. Kortom: op organisaties in staat stellen om de juiste mensen aan te trekken, te ontwikkelen en te houden,” vertelt Ben Greeven. Joris Peumans vult aan: “Het is een evolutie die HR in staat stelt zich meer bezig te houden met haar core business: de mensen in de organisatie. Toch merk je dat de HR wereld hier terughoudend op reageert. HR is teveel bezig met processen en te weinig met mensen. Technologie kan hier verandering in brengen."

Investeringsfonds van 10 miljoen euro

De Limburgse ondernemers trokken ondertussen Jochen Bessemans aan om HR Tech Valley vorm te geven. Hij vertelt: “Met HR Tech Valley slaan we de brug tussen innovatieve HR Tech bedrijven onderling en naar de wereld van HR. We zoeken daarnaast samenwerking met mensen die mee willen nadenken over de wisselwerking tussen technologie en HR: professoren en onderzoekers maar ook vooruitstrevende CEO’s en (HR) managers. Tot slot zien we ook een rol voor ‘Career Owners’ – de kandidaat, de medewerker, de freelancer. Door HR Tech zijn zij immers in staat om hun loopbaan steeds meer in eigen handen te nemen.”

“HR moet eindelijk volwassen worden en weer bezig zijn met mensen”

HR Tech Valley wil een ecosysteem zijn waarin kruisbestuiving, kennisdeling en co-creatie leiden tot vernieuwende softwareoplossingen. “Ontwikkeling van innovaties kost natuurlijk geld”, zegt Jochen Bessemans. “Daarom zal HR Tech Valley ook beschikken over een fonds. In eerste instantie mikken we op een kapitaal van €10 miljoen euro dat we stapsgewijs willen uitbouwen tot het driedubbele.”

Voor meer info kan je terecht op www.HRTechValley.org.