Lesara is op The Next Web Conference uitgeroepen tot de snelst groeiende techstartup van Europa. De omzet van het modebedrijf groeide de afgelopen twee jaar met 7950 procent. De start-up is inmiddels actief in 23 landen. 

Snelst groeiende start-up van Europa: Lesara

Lesara kreeg de titel tijdens de Amsterdamse uitreiking van The Next Web en de Nederlandse unicorn en payment provider Adyen. De bedrijven kozen in zes verschillende Europese landen de snelst groeiende techstart-up. Lesara werd twee jaar geleden opgericht en is nu in 23 Europese landen actief met een klantenbestand van een miljoen consumenten.

Als maatstaf hanteerden ze de omzetstijging over de afgelopen twee jaar. Naast de prijs voor het snelst groeiende techbedrijf in Duitsland heeft het nu ook de Europese titel te pakken. 

"We hebben ook voor 2016 ambitieuze doelen. We willen onze omzet opnieuw meer dan verdubbelen," klinkt het bij Lesara.

Goedkoper dan retailwinkels

Lesara kan naar eigen zeggen hipper en goedkoper zijn dan retailwinkels in de winkelstraten. Dat doet de start-up door direct samen te werken met fabrieken. Zij kunnen zich weer helemaal concentreren op productie. Lesara doet de rest. "Op ons verzoek gaan fabrieken aan de slag met de trends die wij signaleren," vertelde het bedrijf aan Twinkle. 

bron: Twinkle