Er duiken steeds meer tekenen op van Microsofts nieuwe freemium-approach; de technologie-gigant geeft tegenwoordig vaak gratis software & diensten aan studenten & software ontwikkelaars. De bedoeling: hearts & minds winnen. Gezien de stijgende populariteit van de tech-gigant, een aanpak die blijkt te werken. BizSpark sluit hierbij aan, en is een initiatief dat start-ups drie jaar ondersteunt met gratis software, training, cloud & support.

Bloovi sprak met Peter Maynard, de bezieler van BizSpark in België. We vroegen hem naar alles wat er te ontdekken valt over BizSpark België zodat startende ondernemers een goed beeld hebben van wat Microsoft hen te bieden heeft. 

Hieronder een samenvatting van ons gesprek:

Waarom BizSpark?

“Aangezien entrepreneurship in België in de lift zit én door het feit dat startende ondernemers een belangrijke doelgroep voor ons zijn, willen we voor hen iets fundamenteels gaan betekenen,” vertelt Maynard.

“Dit kunnen we doen door enkele grote struikelblokken weg te nemen. Voor vele beginnende start-ups is hosting, technische support en toegang tot de juiste software een erg moeilijke keuze en ontstaan hier vaak problemen. Door hen hierin te ondersteunen willen we tonen dat Microsoft alles in huis heeft om hen goed te begeleiden. Door met ons samen te werken kunnen beginnende start-ups zich focussen op wat echt belangrijk is: hun product uit de grond stampen.”

“Er zijn heel wat start-ups die bij ons komen aankloppen. Maar we kunnen niet iedereen toelaten,” verklaart Maynard. “We kunnen enkel start-ups ondersteunen waar we voelen dat we het verschil kunnen maken met onze tools & support.”

Daarom zijn er een aantal voorwaarden waar start-ups aan moeten voldoen:

  • Start-ups moeten minder dan 5 jaar bestaan
  • Start-ups moeten minder dan 700k euro in funding hebben gekregen
  • Start-ups moeten een technologische oplossing voorzien voor een bepaald probleem dat ze uit de wereld willen helpen

Cross Platform

Een leuk weetje is dat BizSpark een tools is waarmee je cross-platform applications kan gaan bouwen. Je product hoeft dus geen Windows-oplossing te zijn. Zo kan je perfect je product bouwen in PHP, Node.JS of via Linux VM’s waardoor je product op eender welk platform kan gebruikt worden. Het is perfect mogelijk om een iOS of Android-app te lanceren vanuit het BizSpark-programma.

Wat krijgen deelnemende start-ups precies? 

Start-ups die worden toegelaten tot het programma krijgen een breed pakket van gratis diensten en producten voorgeschoteld. “We bazuinen het niet graag rond, maar elk jaar krijgt iedere start-up een pakket ter waarde van 18.000 euro.” zegt Maynard.

Dit is wat start-ups krijgen in het driejarige BizSpark-programma:

  • Gratis Hosting via Azure (Elke maand 115 euro aan credits for up to 5 developer).
  • Gratis Toegang tot MSDN Account (gratis software, e.g. Visual Studio, Windows, SQL Server, Office, …)
  • 4 bijbehorende Professional Support tickets voor technische steun

Het is onze bedoeling dat bedrijven de waarde van onze produkten ontdekken en deze verder gebruiken in de toekomst”. “Eens start-ups afgestudeerd zijn kunnen ze bij ons ook kortingen krijgen op software licenties.”

Meer info nodig? Of wil je jouw start-up inschrijven in Microsoft BizSpark-programma? Dat kan hier.