In 2013 werden er elke dag 500 miljoen tweets gestuurd door 230 miljoen gebruikers. Twitter maakte een interactief jaaroverzicht van de belangrijkste Twitter-momenten van 2013.

Jaaroverzicht

Twitter lanceerde een interactieve website die een overzicht biedt van dé momenten op Twitter van 2013. Twitter deelde het nieuws op in verschillende categorieën: Een jaaroverzicht waar je maand per maand de opvallendste gebeurtenissen kan herbeleven, de meest opvallende Nieuws-Tweets op een rijtje, de beste entertainment-tweets, sport-tweets & een eigen selectie van dé beste tweets van het jaar. 

De beste Twitter-momenten

Hieronder een greep uit de meest opvallende gebeurtenissen op Twitter dit jaar:

  • Het nieuws over de helicopter crash in Vauxhall te London, was live op Twitter te volgen door een aantal ooggetuigen die hun foto’s via Twitter de wereld in stuurden:

  • Het vertrek van Alex Ferguson als coach van Manchester United inspireerde heel wat fans om via de hashtag #ThankYouSirAlex hem te bedanken voor de 38 trofeeën die hij de club schonk.

  • Ook de 100ste editie van de Tour De France lokte ook heel wat reacties uit op Twitter.

  • De Costa Condordia stal ook ‚alweer’ de show op Twitter nadat de bergingswerken van start gingen.

  • Het nieuws over de dood van Paul Walker begin december van dit jaar raakte ook snel verspreid via Twitter. En zorgde ook voor een stormloop aan reacties.

Het volledige jaaroverzicht kan je hier herbeleven

Populaire Hashtags

Enkele opvallende trends was het opduiken van de #music hashtag nadat Twitter haar eigen muziekdienst lanceerde. Ondanks het floppen van deze dienst, lijkt de hashtag toch heel populair te zijn. #Nowplaying was de tweede meest populaire hashtag. De hashtag #Tcot - die conservatieve politici gebruiken op gelijkgestemden te bereiken - was de derde meest populaire dit jaar.

Nieuwe bekendheden op Twitter

Twitter maakte ook bekend dat heel wat bekendheden in 2013 hun weg vonden naar hun medium. Zo registreerden Stephen King, Hillary Clinton, Robin Williams, Roger Federer, Madeleine Albright en Sarah Jessica Parker zich dit jaar.

Het volledige jaaroverzicht kan je vinden op 2013.twitter.com/