2013 was een jaar van groei op alle vlakken voor Intracto, Drupal-expert uit Olen. Niet alleen steeg de omzet van €2.900.000 naar €4.000.000, maar ook het team ging het afgelopen jaar van 36 naar 52 professionals. Een stijging van meer dan 38%, die zich ook in 2014 voortzet.

Uitbreiding Drupal-expertise

Het focuspunt voor Intracto was de groei van het aantal Drupal-experts. Als digital agency lag de klemtoon altijd al op technisch hoogstaande open source-oplossingen, maar in 2013 breidde Intracto zijn slagkracht gevoelig uit door de aanwerving van tien extra Drupal-ontwikkelaars.

Diversificatie

Daarnaast breidde Intracto ook zijn marketingteam uit. Dat bestaat nu uit negen experts die zich ontfermen over SEO, SEA, social media en content marketing.

Nieuw daarin zijn vier digitale strategen die klanten begeleiden om zich optimaal te positioneren op het internet.

Verwachte groei in 2014

Die groeitrend zet zich onverminderd voort in 2014. Eind 2013 nam Intracto namelijk nog sectorgenoot Nivario over, waarbij het personeel en de klantenportefeuille mee verhuisden naar Olen.

Ook de projecten nemen toe, zowel in aantal als in grootte. Vorig jaar gaf de teller 120 projecten aan, waarvan nieuwe e-commerceplatformen de meerderheid uitmaken. 2013 was het jaar van onder andere Belgisch Antigifcentrum, Cartamundi, Schoenen Van Loock, Blüm Benelux, Mols Huurwagens en Brussels Airport.