De Amerikaanse topman van Tesla, Elon Musk, sluit een een productiesite voor wagens of batterijpacks in Vlaanderen niet uit. "Er is nood aan een Europese productie om Tesla wagens sneller in Europa te krijgen. Vlaanderen behoort tot onze top 5 van potentiële locaties voor een fabriek". Dat heeft de Tesla-topman Elon Musk vanmorgen gezegd na een ontmoeting met de Vlaamse regering.

Vlaanderen in top 5 van potentiële vestigingsplaatsen voor Tesla Fabriek

"We hebben momenteel nog veel capaciteit in onze fabriek in Californië, maar op termijn gaan we uiteraard de mogelijkheden bekijken voor lokale productie in Europa", aldus Musk. Vlaanderen zit volgens de Tesla-topman dan "zeker in de top 5" van potentiële vestigingsplaatsen.

Musk zei ook "erg onder de indruk" te zijn van hoe de Vlaamse regering zich verdiept heeft in de materie van elektrisch en autonoom rijden en hernieuwbare energie.

Elon Musk straks op Tesla World in Antwerpen?

Na de vergadering met de Vlaamse regering is vandaag ook nog een ontmoeting met de koning gepland. Daarna trekt Musk naar Antwerpen, waar hij een ontmoeting heeft met burgemeester Bart De Wever. Samen zullen ze in een Tesla naar de Antwerpse haven rijden, waar ook nog gesprekken op het programma staan.

Daarna zal Musk hoogstwaarschijnlijk een keynote speech geven op Tesla World, een conferentie die momenteel doorgaat in Antwerpen. Deze zou van start gaan om 16u40. Momenteel zijn er nog een 20 tal tickets voor het event beschikbaar. De conferentie kan ook live gevolg worden via deze link

De bezoeken kaderen in de reis die Musk momenteel onderneemt door Europa.