Facebook scherpt privacy regels aan

Facebook scherpt privacy regels aan
Volg Bloovi ook op Twitter!

vrijdag 23 mei 2014

Facebook heeft haar privacy regels aangescherpt. Zo staan standaard privacyinstellingen van nieuwe gebruikers niet langer op 'openbaar' maar wel op vrienden'. Hierdoor wordt informatie afgeschermd naar de buitenwereld toe. Facebook gaat ook een privacy check-up uitrollen naar haar gebruikers om alle privacy settings opnieuw in te stellen. 

Openbaar delen

Sommige mensen delen graag alles openbaar, anderen geven aan dat ze het fijner vinden om hun inhoud alleen te delen met goede vrienden. Mensen die voor het eerst iets op Facebook plaatsen zullen vanaf nu een melding zien waarin ze worden gevraagd de privacy van de status update in te stellen.

Als er geen keuze wordt gemaakt zal de privacy standaard worden ingesteld op ‘vrienden’. Deze instelling kan later altijd worden veranderd, ook voor updates die al gepubliceerd zijn.

Privacy Check-up

Volgens Facebook zijn heel wat mensen bang zijn om per ongeluk iets te posten naar een té breed publiek. Daarom gaat Facebook een uitgebreide privacy check-up doen. De tool wordt in de komende weken uitgerold naar alle Facebook-gebruikers. 

Deze check-up zal gebruikers toelaten een paar stappen te volgen waarbij de privacyinstellingen van status-updates, apps en persoonlijke informatie worden getoond en eventueel veranderd kunnen worden.

Uitgebreide controle

In de afgelopen maanden heeft Facebook verschillende nieuwe hulpmiddelen en functies ontwikkeld om de volle controle te bieden aan gebruikers over wat ze delen en met wie:

  • Herinnering bij openbaar publiceren: een snelle reminder voor mensen die iets openbaar op Facebook plaatsen om er zeker van te zijn dat wat ze delen ook openbaar bedoeld is.
  • Versimpelde manier om publiek te kiezen: In de Facebook app voor iPhone zien mensen bovenaan het scherm met wie ze een status update delen. Facebook werkt aan vergelijkbare verbeteringen voor andere platforms.
  • Anonymous Login en verbeterde controle voor Facebook Login: Anonymous Login is een nieuwe manier om in te loggen op apps zonder persoonlijke informatie van Facebook te delen met de ontwikkelaar. Het nieuwe Facebook Login geeft gebruikers de regie over wat ze delen met apps.

  • Nieuw ontworpen controlepaneel voor apps: Een nieuw dashboard dat een lijst van apps die iemand gebruikt laat zien en mensen de mogelijkheid geeft om instellingen van apps te wijzigen, of zelfs apps compleet laat verwijderen.

Meer info

Tags: , .



Over Bloovi Redactie


Bloovi Redactie

News, Knowledge, Inspiration & More

Volg mij


Bekijk volledig profiel