Gentse start-up Pidgon lanceert een eerste shoot-out tracking app voor iOS apparaten: MyBballStats. De app richt zich op de groeiende nood aan betere ondersteuning voor de basketbal gemeenschap in Vlaanderen. Met meer dan 500.000 mensen in deze gemeenschap, is de markt open voor alle spelers.

My BballStats

MyBballStats, de eerste shoot-out tracking app voor basketbal, wordt net gelanceerd in de Apple App Store. De app laat basketbal spelers toe om hun training shoot-outs beter op te volgen en bij te houden. Op die manier kunnen spelers hun evolutie bekijken en hun technieken bijsturen.

Pidgon

De app is het eerste initiatief van start-up Pidgon, een organisatie die de basketbalwereld wil vooruit helpen. De basketbalgemeenschap in Vlaanderen bestaat uit meer dan 500.000 fans, spelers, coaches en sympathisanten. Een groeiende frustratie binnen deze groep is het gebrek aan technologische en communicatieve ondersteuning van de sport.

MyBballStats is te downloaden op de App Store voor € 1,79. Meer informatie is te vinden op http://www.mybballstats.com/.