Bron foto: Realo 

Amper één jaar na hun lancering, breidt de Gentse immo start-up Realo uit naar Spanje. Dat maakten de oprichters vandaag bekend op de vastgoedbeurs Property Portal Watch in Madrid. Het management heeft er het volste vertrouwen in dat Realo klaar is voor unt eerste buitenlands avontuur. 

Internationale expansie drong zich op

De start-up kwam vorig jaar bij hun lancering uitgebreid in het nieuws. Mensen stelden hun vragen over het soort informatie dat de website vrijgaf en of dat niet in strijd was met de privacywetgeving. Desondanks klom Realo snel op tot de tweede grootste speler in z’n soort. Ze verwelkomen elke maand zowat 2,5 miljoen bezoekers op hun website. Die snelle groei geeft hen het vertrouwen dat een internationale expansie niet onhaalbaar is. 

Realo mock-up

Spanje, een logische zet

Die internationale expansie, dat werd dus Spanje. Een land waar de vastgoedmarkt zich meer en meer aan het herstellen is van de klappen die het gekregen heeft tijdens de financiële crisis. De afgelopen twee jaar werd er voor het eerst sinds lang opnieuw een groei in het aantal vastgoedtransacties genoteerd. Hét moment dus voor Realo om daar voet aan wal te wagen.

Voor de lancering in Spanje hanteert Realo een 100% mobile-first approach. Zo zal er in eerste instantie enkel een mobiele applicatie beschikbaar zijn die fungeert als een persoonlijke assistent bij het zoeken naar een geschikte woning. Wij wensen ‘El Realo’ alvast veel succes! 😉

Meer info: realo.be