Google heeft ‚Speed Suggestions’ toegevoegd aan Google Analytics. De tool geeft tips om jouw website sneller te laden en toont aan welke pagina’s het traagst zijn om in te laden. Hiermee wil Google komaf maken met trage websites.

Snellere loadtimes

„Internet gebruikers willen snellere websites. Bedrijven met snelle websites zien een lagere bounce rate, tevreden klanten & meer interactie,” zegt Google op haar blog. Daarom is het tijd om er wat aan te doen.

In de laatste 2 jaar zijn websites aanzienlijk sneller geworden, ook mobiel werd er zo’n 30% sneller gesurft in vergelijking met vorig jaar.

Speed Suggestions

De Speed Suggestions Tool toont de gemiddelde laadtijd die nodig is om 1 pagina te laden op jouw top-bezochte sites. De tool geeft ook tips van wat je moet doen om de pagina sneller te laten laden.

De suggesties die kunnen gegeven worden gaan van het minimaliseren van JavaScript, het aantal redirects verminderen tot het indexeren van content dat dient opgehaald te worden eer de pagina volledig is ingeladen.

Speed Core

Per pagina berekent de tool ook een Speed Score. Hoe dichter de score bij 100 ligt, hoe sneller de laadtijd. De PageSpeed Isights tool toont op zijn beurt suggesties om de website te verbeteren.

Je kan de Speed Suggestions tool in Google Analytics vinden via Behaviour (Gedrag) - Site Speed (Site Snelheid) - Speed Suggestions (Suggesties voor sitesnelheid).