Werken bij Google is voor velen het hoogste dat je kan bereiken. Toch lijkt dat een illusie. Tenminste als je de getuigenissen van Google-werknemers mag geloven die te lezen zijn op Quora. We vatten de meest opmerkelijke voor je samen:

„Managers inspireren niet”

„Het Google management legt de nadruk op cijfers en kijken niet naar andere factoren. Ze stralen geen enthousiasme uit en kunnen de werknemers niet inspireren,” getuigt een Ex-Googler.

„Tijdelijke werkkrachten zijn inferieur”

„Als je tijdelijk bij Google werkt, word je behandeld als een tweederangs werknemer. Diegene die niet werken voor de échte Google worden als minderwaardig beschouwd.”

„Zwak op design-vlak”

„Er is niet genoeg focus op design. Hierdoor zijn vele Google producten niet succesvol geworden. Denk maar Wave, Google Video, Buzz, Orkut, Knol, e.a.” zegt een andere Google werknemer. 

„Je werkt onder jouw niveau”

„Het ergste aan werken bij Google is het feit dat vele mensen té gekwalificeerd zijn voor de job die ze uitoefenen. Niet iedereen kan zomaar bij Google beginnen. Daarom neemt Google de beste kandidaten aan voor de laagste functies. Er zijn studenten die gestudeerd hebben in top-universiteiten en zich nu hele dagen dienen bezig te houden met het offline zetten van YouTube content of het schrijven van simpele stukjes code.”

„Google is haar start-up mentaliteit kwijt”

„Toen ik bij Google vertrok was de start-up mentaliteit al zoek. Je kan alleen maar promotie maken door toevallig aan een juist project te werken of door jouw werk op een goede manier in de kijker te zetten,” vertelt een Googler op Quora.

„Google-ingenieurs zijn arrogant”

„Google-ingenieurs zijn niet zo brilliant als de meesten denken. Bovendien zijn ze erg arrogant. Elke ingenieur denkt dat hij beter is dan de collega die naast hem zit. Ze zijn niet geïnteresseerd in de mening van anderen.”

„Je kan geen individueel verschil maken”

„Na drie jaar bij Google verliet ik het bedrijf, puur omdat het onmogelijk was om individueel een verschil te maken. Dankzij Adwords verdient Google massaal geld. Tenzij je een ongelofelijk getalenteerd bent en iets geniaal kan maken, ben je gewoon één in een dozijn."

„De werkruimtes zijn te klein”

„Het is niet uitzonderlijk om 3-4 werknemers in een ruimte te plaatsen. Of dat verschillende managers in een bureau zitten. Met alle ruimte die er gemaakt wordt voor ontspanning, TV- en conference rooms is er geen mogelijkheid om je even af te zonderen.”

Voor meer getuigenissen kan je hier terecht.