Bron foto: reDroid.ru

Volgens Google maken Belgische KMO’s te weinig gebruik van alle mogelijkheden die het internet vandaag biedt. Een gemiste kans, maar daar gaat nu verandering in komen. Google wil namelijk dit jaar nog 10.000 Belgen de beginselen van digitale marketing bijbrengen. Van studenten tot je plaatselijke bakker, iedereen kan vanaf nu een digitaal marketeer in de dop worden. Dat is vooral goed voor onze interneteconomie. 

Gratis Lessen in Digitale Marketing

Het aandeel van de interneteconomie bedraagt in ons land 3% van het BNP. Dat zegt misschien niet zoveel, maar het is een pak minder dan bij onze Noorderburen in Nederland. Op dat vlak doen we het dus niet zo denderend. Gelukkig gaat Google daar iets aan veranderen. De gigant organiseerde al digitale marketing-opleidingen in ons landje, maar nu kan iedereen de cursussen online volgen op Digitaal Atelier.

Die lessen zijn gratis en helpen je op een interactieve manier je digitale vaardigheden te verbeteren. Iedereen kan ze volgen, maar Google richt zich vooral op KMO's. Wees dus niet verbaasd als de slager om de hoek zijn droge worsten binnenkort ook online aan de man brengt.

De eerste les over zoekmachines. 

Deelnemers krijgen Certificaat

De cursus bestaat  uit meer dan 80 video’s, die je naar eigen smaak kan volgen. De lessen gaan onder meer over SEO, mobile, e-commerce en e-mail marketing. Heb je de cursus helemaal gevolgd dan heb je een brede basiskennis over digitale marketing. Bovendien krijg je ook een certificaat van het Digitaal Atelier, dat door IAB Europe onderschreven is.

Test het Digitaal Atelier vooral zelf eens uit! Het Nederlandse accent moet je er wel bij nemen ;-)