Google heeft een aantal etiquetteregels opgesteld voor de early-adopters van haar intelligente bril, Google Glass. ‚Don’t be glassholes,’ klinkt het. Hier een overzicht van wat volgens Google kan & niet kan met Glass:

Incidenten

De reden waarom Google hier nu mee naar buiten komt heeft ongetwijfeld te maken met het verhoogde aantal incidenten met Google Glass-gebruikers. 

Zo werden er al een aantal mensen beboet omdat ze aan het stuur zaten terwijl ze Glass gebruikten. Anderen werden al uit een restaurant & bars gezet omdat het personeel vermoedde dat er stiekem filmopnames werden genomen. 

Hieronder enkele voorbeelden van een typische 'Glasshole':

Glasshole

‚Don’t be creepy or rude or be a ‚Glasshole’ zegt Google in de online gids. ‚Heb respect voor anderen als ze vragen stellen over Glass en wees niet kortaf.’ 

Zo raadt Google aan dat early adopters geïnteresseerden een demonstratie geven van het toestel wanneer mensen dat vragen. Google wil ook dat je Glass niet gebruikt op plaatsen waar geen smartphones of gsm’s toegelaten zijn.

Gebruik Glass niet te lang

Bovendien raadt Google lang gebruik van Glass ook af. ‚Blijft niet voor lange periodes naar de display staren. Mensen gaan je waarschijnlijk erg raar vinden als je dat wel doet,’ zegt Google.

Alle etiquetteregels kan je hier raadplegen. 

Er wordt gefluisterd dat Google Glass zo’n 1500 dollar gaat kosten. Momenteel is het toestel in een test-fase en wordt het uitgetest door een beperkt aantal early adopters.