Google heeft net de Israelische startup SlickLogin gekocht. SlickLogin gebruikt ultrasone geluiden om op een simpele manier toegang te verschaffen tot internetdiensten. Met de overname lijkt Google online inloggen makkelijker én veiliger te willen maken.

Makkelijker inloggen

Het nieuws van de overname werd door SlickLogin zelf naar buiten gebracht op hun weblog. „Het SlickLogin-team is vanaf nu werkzaam bij Google. Google is een bedrijf dat in ons product gelooft en die net als ons van mening is dat inloggen tot web-diensten makkelijker en minder frustrerend moet worden.” Google zelf heeft nog geen verklaring afgelegd rond de overname.

Two Factor Authenticatie

Met de overname zou inloggen via de gekende (en frustrerende) ‚two-factor authenticatie’ een stuk makkelijker worden. Zo maken vele bankapplicaties vandaag gebruik van deze authenticatie-manier door naast jouw wachtwoord ook te vragen een code in te vullen die naar jouw gsm werd gestuurd. Wat vaak frustrerend en tijds-intensief is.

Google was een van de eerste bedrijven om deze technologie in te zetten op hun internetdiensten.

Veiliger

SlickLogin werkt anders. Zo zal de dienst of website jouw smartphone laten ‚luisteren’ naar een geluid (dat onhoorbaar is voor het menselijk oor) waarna je toegang krijgt tot de dienst of website. Om toegang te krijgen zal je jouw smartphone dichtbij de computer dienen te houden.

Wat er echt gebeurt is dat de website een ultrasoon geluid verstuurd dat jouw telefoon opvangt en nadien terug naar de SlickLogin servers wordt verstuurd. Daarna kan je toegang krijgen tot de internetdienst of website. Doordat de geluidscode elke keer anders is, wordt het voor hackers bijna onmogelijk om jouw data te hacken. Hieronder kan je een presentatie van SlickLogin bekijken:

SlickLogin werd uitgedacht door Or Zelig, een expert op het vlak van internet veiligheid van het Israelische leger. Opmerkelijk: SlickLogin is een early stage startup die nog maar twee maand bestond.