Wie de laatste versie van Facebook Messenger gebruikt heeft het misschien al ontdekt. Vanaf nu kan je jouw Facebookvrienden gratis bellen over het internet.

Nieuw sinds vandaag

Sinds vandaag is deze update van de app ook beschikbaar in België en Nederland. Dit was eerder al mogelijk in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Hoe werkt het?

Om dat te kunnen doen, moet je wel goed zoeken in de Messenger-app. Eerst moet je een gesprek starten met een van je vrienden, waarna je op het informatie-icoon 'i' in de blauwe balk moet tikken. Daar krijg je een aantal verschillende opties te zien, waaronder 'Bel gratis'.

Om vervolgens gratis te kunnen bellen, moet je gesprekpartner ook wel over een actieve internetverbinding beschikken, en de laatste versie van de Facebook-app op zijn of haar smartphone hebben.

Facebook gaat de concurrentie aan met Skype, WhatsApp en Viber

De voorbije maanden heeft Facebook al heel wat updates uitgebracht voor zijn Messenger-app. Dit met de bedoeling om de concurrentie aan te gaan met de populaire alternatieven zoals Skype, WhatsApp en Viber.

Ook de operatoren houden de groeiende trend van internettelefonie in de gaten. Zo kwam Telenet recent nog met een eigen VoIP-alternatief.

Ook de Bloovi redactie testte dit. We vonden het alvast een leuke update van Facebook. Vinden jullie dit een positieve vooruitgang?

Facebook Messenger is gratis te downloaden voor Android en iPhone.