Bron foto: Shutterstock

20 juni is World Wifi Day, een initiatief van de Wireless Broadband Alliance om de digitale kloof te helpen dichten. De bedoeling is te onderstrepen hoe belangrijk het is om geconnecteerd te zijn en welke belangrijke rol wifi daarbij speelt. Hoewel we in België amper te klagen hebben, ligt dat in veel landen wel anders. Daar is het nog niet zo zo vanzelfsprekend om overal en altijd online te zijn, vooral door gebrekkige netwerkinfrastructuren.

Ter ere van World Wifi Day, kan iedereen vandaag gratis connecteren op de verschillende Proximus-hotspots, die verspreid zijn over het hele land. Daarvoor sloegen Proximus en Fon de handen in elkaar. Dominique Leroy, CEO van Proximus, licht dat graag even toe: "We doen graag mee aan een evenement als World Wifi Day. Dit initiatief sluit volledig aan bij onze merkbelofte om de mensen altijd dichtbij te brengen bij wat belangrijk is voor hen. We hopen dat veel mensen zich dankzij Word Wifi Day met elkaar connecteren."

Alex Puregger, CEO van Fon, pikt nog even in: "Fon heeft samen met toonaangevende operatoren wereldwijd het grootste wifisharingnetwerk aangelegd. We willen echter nog verdergaan om gebruikers altijd en overal wifitoegang te geven waar ze dat nodig hebben. World wifi Day is de perfecte dag om de connectiviteit in de kijker te plaatsen en we zijn heel blij om met Proximus samen te werken om gratis wifi aan te bieden in België."

Gratis toegang krijgen

Iedereen kan gebruik maken van de gratis wifii. Daarvoor volg je de vijf volgende stappen:

1. Ga naar je wifi-instellingen, zoek een 'PROXIMUS_FON'-wifisignaal en maak een verbinding.

2. Lanceer een webpagina in je browser (je zult worden doorgestuurd naar een Fon-portaal).

3. Selecteer in het portaal 'Promo Code'.

4. Log in op Fon en registreer je als nieuwe gebruiker.

5. Voer de code 'altijddichtbij' in en klik op 'Redeem'.

Veel surfplezier!