Er altijd stijlvol bijlopen, een droom? Met een personal stylist kan het zo, maar voor hun kunnen moet je vaak een fikse duit betalen. De online retailer Zalando introduceert daarom Zalon, een personal shopping service. Wie wel eens wat koopt op Zalando, kan vanaf nu dus hulp krijgen van een stylist. In Duitsland kan je al even gebruik maken van de service, maar nu komt het dus eindelijk ook naar België. 

Zelf uitproberen? 

Je kan Zalon gemakkelijk uitproberen. Op basis van een vragenlijst die je invult, gaat een stylist aan de slag met jouw profiel. Wil je nog beter advies? Dan kan je ook foto's van jezelf of je favoriete kledingstukken doorgeven. Daarna stelt jouw stylist enkele suggesties voor, waarna je zelf kan aangeven wat je mooi vindt en wat niet. 

Een keuze gemaakt? Dan mag je binnen enkele dag een pakketje - van Zalando, uiteraard - verwachten. Dan kan je de kleding passen en houden wat je leuk vindt. Je betaalt enkel voor de kleding die je bijhoudt. De styling service is dus volledig gratis. 

Unieke outfit voor iedereen

Zalon kiest bewust voor stylisten die in de modewereld werken of een modegerelateerde opleiding hebben gevolgd. Zo blijven de stylisten ook buiten hun Zalon-activiteiten met de modewereld verbonden en kunnen ze vanuit hun expertise klanten adviseren. Daarnaast krijgen een uitgebreide training voordat ze kunnen beginnen.

“De Zalon-stylisten beschikken over alle 1500 merken in het aanbod van Zalando, met in totaal meer dan 200.000 producten. Met zo'n groot aanbod is iedere outfit custom made”, vertelt Dieter Meeuwssen, Country Manager België en Nederland Zalon.

Ken Fontijn, Country Manager Benelux bij Zalando: “We zijn bijzonder trots dat Zalon nu ook in België beschikbaar is. Het is fantastisch hoe we met deze dienst meerdere partijen uit de modewereld met elkaar verbinden. Met onze unieke samenwerking kunnen we echt inspelen op de wensen van onze klant. Een persoonlijke stylist wordt op deze manier voor iedereen toegankelijk.