Op 3 juni organiseert Gent BC “Level Up", een high profile matchmaking event.  “Level Up” wil professionele investeerders tonen dat de regio kan uitpakken met succes stories en ondernemers die binnen de nieuwe ICT-technologieën het mooie weer maken. 20 lokale tech-scale ups die klaar zijn voor een volgende ronde groeikapitaal pitchen op “Level Up” voor een selecte groep van internationale namen binnen de durfkapitaalwereld.

Scale-ups hebben het moeilijk om geld op te halen in België

Bruno Vandegehuchte van het initiatiefnemende Gent BC: "Er is een ruim aanbod van startkapitaal in België en sterk start up-faciliterend beleid en we scoren internationaal goed met de kwaliteit van publieke en private incubatoren. Ook iMinds is een sterke katalysator geweest de laatste jaren. Maar veelbelovende scale ups die willen doorgroeien of internationaliseren vinden zo moeilijk de nodige volgrondes kapitaal van een aantal miljoen in Gent of België.” 

Level Up wil scale-ups helpen door internationale investeerders naar Gent te halen

Daarom “Level Up” op 3 juni, waar we Gentse internationale succesverhalen (Showpad, Itineris, Amplidata, Netlog), en een hoofdmoot van een twintigtal next generation scale ups willen matchen aan het internationale groeikapitaal. Alle scale ups haalden allemaal reeds serie A funding op en werden gekozen door lokale experten zoals Wim De Waele (Managing Partner Eggsplore) & Frank Maene (Managing Partner van Volta Ventures).

“Level Up”-partner iMinds koos een paar seed stage starters om de dag af te sluiten. Het is een homogene groep binnen SaaS, fintech, big data, mobile, IOT of e-commerce, met een doelpubliek van venture capital firms, corporate venture, publieke investeerders enz. in deze niches."

"Gent blijft onterecht onder de radar"

“Gent blijft onterecht onder de radar” vindt Frank Maene “Er is nochtans een golf van tweede en derde generatie start-ups die de klappen van de zweep al leerden bij succesverhalen zoals Netlog, die jaren geleden meer users kende dan Facebook, en het cloud-ecosysteem rond Kristof De Spiegeleer." 

"Bovendien zijn onze developers even goed en daarenboven meer kostenefficiënt en een pak loyaler dan hun peers in de VS. Daarnaast is België drietalig en zo klein dat onze start ups internationale focus hebben vanaf dag één.”. 


De Stad Gent, partner van Gent BC, is opgezet met “Level Up”; Schepen Peeters (bevoegd voor innovatiebeleid): “Het Gentse ecosysteem kent veel flamboyante bottom-up start-ups. Daarvan zijn er een aantal uitgegroeid tot echte succesverhalen. Het is essentieel om een omgeving te creëren waarin beloftevolle ondernemingen kunnen doorgroeien, van start-up tot scale-up en de fase daarna.

“Level Up” past hier perfect in: onze scale-ups leren relevante finance-spelers kennen, en wij kunnen binnen- en buitenlandse investeerders verrassen met wat onze regio in petto heeft.”.

Concentratie aan creativiteit in Gent is ongeëvenaard in Vlaanderen

Luc Moens, voorzitter van Gent BC: “Met Level Up doet Gent BC precies waar het voor is opgezet: het innovatief vermogen van Gent en de regio errond versterken. De concentratie aan creativiteit in Gent is ongeëvenaard in Vlaanderen. Ze zit bij de kennisinstellingen, de innovatieve bedrijven en de vele, diverse Gentse “makers”. De economische activiteit die hierdoor ontstaat moeten we laten doorgroeien tot op het internationale niveau en daar komt Level Up prominent in beeld.”.

Gent BC zorgt naast een uitgekiend programma voor extra triggers; Bruno Vandegehuchte: “Investeerders reizen vaak en intensief en kunnen best wat comfort gebruiken. We beginnen pas om 10u30, zo kunnen buitenlandse gasten er tijdig geraken. Gent blijft een onvergetelijke bestemming (#7 top 10 must visit volgens Lonely Planet en derde meest authentieke bestemming by National Geographic) en daarom bieden we hen en hun partner de kans er een citytripje Gent van te maken, met een partnerprogramma.

Tijdens “Level Up” ontvangen we hen in MeetDistrict, de state-of-the-art business vleugel in de Ghelamco-arena. Daar kunnen de investeerders en bedrijven via een handige tool (“conversation starter”) de juiste profielen aanspreken en discreet vergaderen in één van de vele meetboxen.”. 

www.levelupghent.be