Vanaf vandaag maakt Het Nieuwsblad dagelijks een aangepaste krant voor tabletgebruikers. De inhoud blijft dezelfde als de papieren krant, maar de leeservaring is aangepast aan tablet en iPad. ‘Alle troeven van de tablet worden benut voor een unieke leeservaring’.

Extra mogelijkheden & interactiviteit

‘De nieuwe app is specifiek ontwikkeld voor lezers van tablets’, zegt hoofdredacteur Liesbeth Van Impe. ‘Zo kan je extra achtergrondinformatie oproepen, video’s en meer foto’s bekijken bij een artikel. De herkenbaarheid van de papieren krant blijft behouden, maar wordt aangevuld met extra mogelijkheden en interactiviteit.’

'Artikels aangepast aan het formaat van jouw toestel'

Meer dan een derde van de Vlaamse gezinnen heeft intussen een tablet op de salontafel liggen. Het Nieuwsblad is de eerste populaire krant die uitpakt met een aangepaste krant voor deze tabletgebruikers. ‘Tot hiertoe was er enkel een pdf-versie van de krant beschikbaar op tablet’, zegt Patrick Saliën, Digital Manager van Het Nieuwsblad. ‘Met deze app verbetert het leesgemak drastisch. Elke pagina, elk artikel is aangepast aan het formaat van je toestel.’

‘De pdf-versie blijft nog steeds beschikbaar, maar we zijn ervan overtuigd dat lezers die de vernieuwde tabletkrant uitproberen snel zullen omschakelen’.

Tijdelijk gratis

Tot 20 september kan iedereen gratis de vernieuwde tabletkrant uitproberen. Intekenen op dit uniek aanbod kan tot 15 september. Lezers van de papieren krant hebben reeds toegang tot de tabletkrant.

Ontdek hier de vernieuwde tabletkrant en lees gratis tot 20 september.