Google ziet sinds gisteren een opvallende trend opduiken in haar zoekresultaten na de verkiezingen van Super Tuesday. Het zoekvolume nam gisteren plots 350 procent toe, tegen middernacht ging het nog hoger: het zoekvolume steeg 1.150 procent hoger dan normaal. De reden? Donald Trump. 

In de noordelijke staten van de Verenigde Staten swingden de zoekresultaten de pan uit. Geen toeval, zo behaalde Trump in verschillende noordelijke staten een gigantische overwinning.

Opvallend: Google zag een enorme toename zoekopdrachten voor 'How to move to Canada' na Trump's overwinning voor het republikeinse kamp. Volgens Google's data blijkt dat de zoekopdrachten vooral afkomstig waren uit vijf staten. Vier daarvan waren staten waar Trump met de overwinning ging lopen: Tennessee, Massachusetts, Georgia en Virginia.

De website van de Canadese overheid ging zelfs een tijdje offline door de gigantische hoeveelheid trafiek die op gang kwam. Google deelde een overzicht van de impact in onderstaande grafieken: