De eerste vereiste is dat je relevante content kiest om te delen met je volgers. Het allerbelangrijkste is dat de waarde van je boodschap, product of dienst extra in de verf gezet wordt.

Start met een tweet te maken die je volgers centraal plaatst en vestig genoeg aandacht op de schrijfstijl, taalkeuze en de call-to-action waar mensen zullen moeten op reageren. Met deze tips in het achterhoofd geven we je vijf tips om je tweets verder te optimaliseren:

Tip 1: Hoe korter hoe beter

Een van de grootste uitdagingen van communiceren via Twitter is je boodschap overbrengen in een beperkt aantal tekens. Aangezien dat Twitter vaak mobiel geraadpleegd wordt, is het belangrijk dat je berichten kort en krachtig zijn. Hoe langer je tweet, hoe minder die gelezen zal worden door je potentiële klanten. Tweets tussen 70 & 100 tekens worden het meest gelezen.

Tip 2: Gebruik hashtags

Als je de juiste hashtags gebruikt, vinden mensen sneller een weg naar je boodschap. Indien je een tweet schrijft over appels en de hashtag #appels gebruikt in je tweet, gaat jouw tweet bovenaan de zoekresultaten staan van iedereen die op dat moment zoekt naar de hashtag #appels. 

Teveel hashtags zijn echter niet goed. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat je boodschap net onduidelijk wordt en gepercipieerd wordt als spam.

Tip 3: Gebruik een URL Shortener
Indien je URLs gebruikt in je tweet is het aangeraden om een URL shortener te gebruiken. Twitter verkort je URLs automatisch maar dat is niet altijd de meest optimale oplossing. URL shorteners zoals bit.ly laten toe om de extensie van je link aan te passen. Op deze manier kan je de inhoud van je tweet laten overeenstemmen met de URL. 

Bovendien staat Twitter het toe om links te plaatsen zonder HTTP Prefix. Dit laat je toe om je tweet kort te houden.

4. Gebruik foto's 

Een foto is meer waard dan 100 woorden. Als je een foto toevoegt aan je tweet lokt dit meer reactie uit van je volgers. Bovendien is het aanlokkelijker voor je volgers om een dergelijke bericht te retweeten. Je hoeft geen foto toe te voegen aan elke tweet, maar we raden je aan om dit toch regelmatig te doen. 

De meest bekende tweet ter wereld is niet voor niets eentje waar er een foto is bijgevoegd.

5. Wees Sociaal

Twitter heet niet voor niets een sociaal netwerk. Door sociaal te zijn en met anderen in dialoog te gaan ga je het meest succes boeken. Nodig mensen uit om met jou te connecten, volg anderen, betrek andere mensen in je tweet en probeer voor -en tegenstanders tegen elkaar uit te spelen. 

Samengevat 

Als je deze tips gaat toepassen zal je merken dat je Twitter volgers exponentieel zullen toenemen en dat je jezelf al snel een volleerd Twitter gebruiker kan noemen. 
Heb je zelf nog tips? Laat het ons dan zeker weten in de comments!