Het team achter Howaboutsales

De start-up Howaboutsales haalde 700.000 euro op tijdens haar laatste kapitaalronde. Daarmee willen ze uitbreiden naar Europa. Howaboutsales gooide hoge ogen met de eigen BRM tool, een aangepaste CRM tool. Daarmee willen ze bedrijven en sales partners of verdelers dichter bij elkaar brengen, zodat de klant sneller kan geholpen worden.

Klant beter helpen

De Business Relationship Management-tool is een voorbode van de digitalisatie die in sommige sectoren dringend nodig is. Het efficient uitwisselen van data zorgt ervoor dat verschillende divisies met elkaar in contact blijven staan en de klant daardoor uiteindelijk beter en sneller geholpen wordt. 

“We zien deze trend al bij sociale media zoals Facebook”, legt CEO Frie Pétré uit. “Facebook is er om mensen, en sinds kort ook collega’s, dichter bij elkaar te brengen. Via het platform kan je vlot communiceren en dreigt er geen informatie verloren te gaan. Via ons BRM-platform brengen wij bedrijven en partners dichter bij elkaar. Zo heeft iedereen de juiste info om efficiënt en klantgericht te kunnen werken. De uitwisseling van data heeft enorme voordelen.”

Frie Pétré Howaboutsales

CEO Frie Pétré

Succesvolle kapitaalrondes

Tot eind 2015 was Howaboutsales een slapende diamant. Hoewel de co-founders al een paar jaar actief waren met de ontwikkeling van een eenvoudige CRM-oplossing, werd het pas echt een beloftevolle start-up bij de ontwikkeling van de BRM-oplossing. Sindsdien gaat het hard en is Howaboutsales klaar om de CRM-markt te veroveren.Vanuit België wil het bedrijf uitbreiden naar Europa.

Gedurende vier maanden ging Howaboutsales op zoek naar het nodige kapitaal via verschillende fundinginitiatieven. En dat ging snel: via KBC Brussels, Bolero Crowdfunding, BNP Paribas Fortis en enkele business angels haalde Howaboutsales 700.000 euro binnen om op te starten. Ook bij Innoviris is Howaboutsales nog in de running. “We zijn goed vertrokken om onze werking binnen België en de rest van Europa uit te breiden”, zegt Frie Pétré. “We merken ook dat er nog veel ruimte is op de CRM-markt. Vlaanderen en Europa staan digitaal achter tegenover de Verenigde Staten. Indien we onze economie willen doen groeien, moeten we de digitalisering omarmen.”

Wij wensen Howaboutsales alleszins veel succes!